Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • zwangerschap
  • afwijking
  • echo
  • weken
  • 20

2 Vervolg op wanneer je grootste angst waarheid wordt..

Na een lang weekend eindelijk duidelijkheid, maar niet het gene waar we op hoopten..

Na een lang en emotioneel weekend kwam vanmorgen eindelijk het 'verlossende' telefoontje; of wij over een uur in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis kunnen zijn? Natuurlijk, daar zorg ik gewoon voor! Ons zoontje was al op het kinderdagverblijf dus mijn man gebeld en hup daar heen. 

Daar sta je dan, in een groot ziekenhuis met alleen maar zieke kindjes, slik.. Dit is mogelijk ook onze toekomst..

Dan zijn wij aan de beurt en kijkt de gynaecoloog ons hele dochtertje na. Sommige delen zijn zo bekeken andere delen nemen veel tijd in, zoals het hartje, hierdoor wordt ik onzeker, is het niet goed? Maar volgens de gynaecoloog is alles in orde voor zover zij kan zien. Na 3 kwartier liggen wordt geconcludeerd dat in haar beide armpjes inderdaad de spaakbenen missen. Hierdoor klappen haar handjes naar binnen toe.. Pfieeuwww de echo was verder goed, dan komt alles goed toch?? Toch??

Wij krijgen te horen dat een andere gynaecoloog ons verder gaat vertellen wat onze opties zijn.. Uhh oké??

Eenmaal op de spreekkamer wordt duidelijk dat dit iets heel zeldzaams is en ze dus niet veel zekerheid hebben voor ons. Bijna altijd gaat een afwijking aan de armen gepaard met een afwijking aan het hart. Deze is zorgvuldig gecontroleerd en tot nog toe waren daar geen afwijkingen maar dat betekent niet dat die er niet zijn.. De grootste kans is dat deze aandoening wordt veroorzaakt door een afwijking in de chromosomen. Het kan zelfs zo erg zijn dat ons meisje mogelijk niet eens levensvatbaar zou kunnen zijn..

Nee, nee, dat kan gewoon niet waar zijn, ze is perfect dat heb ik net nog gezien, alleen die 2 botjes missen maar verder perfect.. Ik ben verbluft en merk dat het nog niet helemaal tot me doordringt.

Dan begint de gynaecoloog over onze mogelijkheden. Mijn man en ik hebben vooraf al gezegd dat abortus geen optie is voor ons. Hierdoor is er geen haast om een vruchtwaterpunctie te doen. Bij 1% van de puncties breken de vliezen en komt het kindje te overlijden. Maar wat nou als wij de uitzondering zijn op de regel en het wel alleen de botjes zijn, de echo ziet er verder zo goed uit. Dan kan ik het mijzelf nooit vergeten dat wij haar aan dit risico hebben bloot gesteld.

Hoe het nu verder gaat weten we niet. Het enige dat we wel weten is dat wij de komende weken en maanden vaak in het wkz zullen zijn. Morgen worden wij in het MDO besproken. Dat is een overleg met meerdere artsen samen van verschillende disciplines en dan worden we morgen of overmorgen gebeld hoe nu verder..

7 jaar geleden

Wauw, heftig zeg. Heel veel sterkte gewenst! Maar wat goed om te lezen dat jullie zo sterk voor het leven van jullie dochtertje kiezen! Abortus is geen optie schrijf je, en super dat je de risico's van een punctie dan ook niet neemt. Ga voor jullie meisje, want zoals je zegt is ze volmaakt. Er missen een paar botjes, misschien is er nog wat anders, maar hoe dan ook is jullie meisje volmaakt! Ze heeft geluk dat jullie haar ouders zijn!

7 jaar geleden

Och wat een spannende tijd. Goed naar julle eigen gevoel luisteren en doorvragen als de medische informatiestroom te snel gaat. Jullie gaan hoe dan ook jullie kleine wonder in de armen sluiten, leef met de dag en probeer toch te genieten van de kleine grote dingen tijdens de zwangerschap! Sterkte van een bijna mama die de in het ziekenhuis haar laatste weken dapper probeert af te tellen.

7 jaar geleden

Pff jeejte wat heftig. Ik hoop met jullie mee dat alles goed gaat komen, ondanks dat ze n botje in haar armen mist. Hopelijk is er duidelijk want dat biedt je ook een stukje rust. Probeer nog te genieten van jullie meisje in je buik. Xxx

7 jaar geleden

Jeetje wat een vervelende onzekerheid. Als je zwanger bent zou je eigenlijk alleen maar heerlijk willen genieten! Zoals iemand hier al zei: ze gaan vaak van het ergste uit. Dus blijf de hoop houden dat het inderdaad mee gaat vallen! Het hartje is extra uitgebreid bekeken, en lijkt goed te zijn. Dat is toch niet voor niks? Volg je hart. Je hart wil dit kindje een kans geven, dat lees ik duidelijk in je blog! Heel veel sterkte!!