{{ message.message }}
{{ button.text }}

1e trimester van je zwangerschap!

Budget tips, kwaaltjes, lichamelijke veranderingen, lijstjes stress & Taboes.

Afbeelding blog '1e trimester van je zwangerschap!' Achtergrond blur afbeelding

1e Trimester Zwangerschap…De eerste 90 dagen!

Hoi lieve lezers! Hier weer een nieuwe blog, waarin ik jullie weer meeneem in een aantal onderwerpen.

Kwaaltjes, lichamelijke veranderingen, lijstjes stress & Taboes.


Ja, dan ben je zwanger. En dan kom je in periode van stress, angst en heeeeel veel blijdschap dat je van de daken wil schreeuwen.

Want ja. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, was ik al 5 weken zwanger. Je begon al te zien dat er een klein buikje aan kwam en het werd steeds meer een taak om nog even te ontkennen dat het echt zo was. Want dat moet zogenaamd. Dat taboe hebben wij dus mooi links naast ons neer gelegd en we hebben het gewoon aan iedereen verteld en dat lucht behoorlijk op kan ik je vertellen!

Dus wij hebben familieleden ingelicht, daarna vrienden en collega’s gewoon verteld hoe het zat: “Ja, we zijn zwanger en we zijn reuzetrots dat we dat met jullie mogen delen!”.

Wat een stress en gedoe zeg, net doen alsof het niet zo is, terwijl je eigenlijk je vreugde van alle daken wil schreeuwen. Die stress en leugens zijn niks voor ons. Alle begrip voor de mensen die het anders doen en dat wel graag geheim houden tot de 12 weken hoor, maar met ADHD en een nogal impulsief aangelegd brein waren mijn man en ik het er beide mee eens dat we er beter maar open en eerlijk over konden zijn. WAT FIJN KAN IK JE VERTELLEN!

Waarom zou je dat zo vroeg willen vertellen zal je je vast afvragen;

Nou, dat is heel simpel. Ten eerste vind ik, dat je jezelf ontzettend gelukkig mag prijzen als je überhaupt al zwanger wordt en dat het ook heel steunend kan werken. Stel het gaat wel fout door bijv. een miskraam o.i.d., dan heb je een select groepje waar je bij kan uithuilen of het ermee over kan hebben. En dat vond ik heel fijn. Ten tweede, en nu ben ik dan heel misschien ouderwets, maar het is een godszegen dat je kinderen ”mag” krijgen en mensen die zeggen ik “neem” kinderen, werken mij behoorlijk op mijn zenuwen. Dat is ook direct de reden geweest, dat ik mij, toen ik wist dat ik zwanger was, heb aangemeld bij “moeders voor moeders”. Hoe mooi is het dat jij met jou zwangerschap andere vrouwen kan helpen om ook z’n mooi kindje te ”kunnen” krijgen.

Maar goed; 5 weken zwanger! Jaaaaaa, dan beginnen de kwalen. En geloof mij, ik ben een gezegend mens met de weinige kwalen die ik heb gehad hoor. Dat besef ik me maar al te goed.

Wat had ik dan wel;

Extreem gevoelige borsten. Ik heb mijn man ook echt verboden om eraan te komen! Sportbh’s waren een zegen die periode. (Pijnlijke & jeukende borsten)

Vermoeidheid. Ja, het is echt zo. Je voelt je echt een zombie. Wat heb ik veel tussen werk en huishouden en alle afspraken door op bed gelegen.

Vergeetachtig. Ja, echt! Je bent een lopend vergiet en dat werd naarmate de zwangerschap nog erger.

Obstipatie. Ja, dit is met toppunt wel de ergste kwaal die ik de hele zwangerschap heb gehad. Met ziekenhuisbezoeken, klysma’s en laxeermiddelen en een voedingsschema die ik ervoor moest omgooien om normaal te kunnen poepen en van de krampen af te komen.

Bandenpijn. Dit kreeg ik zo vroeg, omdat bij ons in de familie alles qua zwangerschap nogal snel zichtbaar is. Doordat mijn buik snel in beeld kwam, kreeg ik daardoor ook snel last van bandenpijn.

Tot zover de kwaaltjes van het eerste trimester!

Na de 7e week ben ik ongeveer geland van mijn roze wolk terug op aarde. Toen ging alles in een heel rap tempo, echo’s, shoppen, lijstjes, babykamer stress… Noem het hele rijtje maar op. Dat kwam bij mij, als perfectionist en koopjesjager, als een bom binnen.

Waarom alles nieuw en er schandalig veel voor betalen??

Tsja, daar deed ik dus niet aan mee. Dat merkten de mensen om mij heen dus ook en ja, dan krijg je ook weleens reacties. Dat kon mij toen en nu nog steeds niks tot vrij weinig schelen, daar ben ik heel eerlijk in.

Mijn man en ik werken in de horeca, in een seizoensgebonden restaurant. Dan ben je de hele zomer dus druk genoeg met alleen al werken. Daarbovenop zou ik dan in de meest drukke periode ook nog alle babyspullen moeten aanschaffen.

Je bent een koopjesjager, of je bent het niet. Dat ga je dan natuurlijk dan niet last minute doen, dan is alles veel duurder en dan heb je misschien wel de leukste aanbiedingen overgeslagen!

Dit ging mij niet overkomen. Ik ging vanaf week 7 van mijn zwangerschap dus al vroegtijdig aan de slag met lijstjes en babyuitzet shoppen…. Call me crazy, maar poeh! Wat heeft me dat veel geld bespaard.

Vanaf week 12 was het echt noodzakelijk andere broeken aan te schaffen, omdat vanaf toen echt niks meer paste. Ook hiermee heb ik voor de goedkopere oplossing gezocht.

Positiemode is duur en dat heb ik dus ook gedaan door veel rekbare broeken te kopen. Bewust 1 of zelfs 2 maten groter in een elastische stof, omdat ik gewoon niet enorm veel geld wou betalen aan kleding die ik maar ”even” aan zou hebben.

Voedingsbh’s net zo, daar was ik er gebrand op om er niet veel geld achteraan te gooien en dus ging ik de budgetwinkels zoals Zeeman, Wibra, Action e.d. af en kwam vaak de meest handige en goedkope dingen tegen.

Zo heb ik bij de Aldi en Lidl superhandige dingen gekocht, zoals bijvoorbeeld; een voedingskussen & een zwangerschaps-leggings gescoord.

En dan het allerleukste, zo kan je (als net zo gek bent als ik) op een bepaalde lijn in babyspullen (Nijntje of Woezel & Pip), nog vrij snel en goedkoop veel bij elkaar sparen.

Zo hebben wij bijna de hele Woezel & Pip lijn van zwitsal nu bijna compleet en de knuffel Woezel & Pip lijn (die je zowel in de Blokker als bij de Kruidvat en vast wel in elke baby winkel kan vinden) ook al bijna compleet. Thank god voor de aanbiedingen en de mensen die mij tipten als er ergens weer iets van Woezel & Pip te koop was voor een klein bedrag.

Mijn tips voor iedereen die baby-uitzet gaat kopen of net zwanger is;

Budget; stel jezelf vast een budget aan te houden voor bijvoorbeeld; de babykamer (speur gerust het hele internet af, scheelt je heeeeeel veel geld). Wij wouden graag onder €500,- blijven voor de babykamer.

Stijl; bespreek samen wat je mooi vindt qua meubels. Wat voor kleuren en materiaal. Wij hebben een unieke smaak in onze meubelkeus en wouden dat graag het liefst doorvoeren in onze babyuitzet. Dat is ons redelijk gelukt, vinden wij zelf. Een foto van de babykamer volgt later (die staat nu nog in dozen op moment van schrijven in verband met renovatie woning).

Wil jij ook graag Woezel & Pip sparen?

Neem dan een kijkje bij Blokker of bij Kruidvat die hebben vaak spullen van deze serie voor een leuke prijs.

Blokker;
http://www.blokker.nl/SearchDisplay?searchTerm=woezel+%26+pip&categoryId=&storeId=10156&catalogId=11551&langId=-104&pageSize=12&beginIndex=0&sType=SimpleSearch&resultCatEntryType=2&showResultsPage=true&searchSource=Q&pageView=¤tSearchTerm=woezel+%26+pip

Kruidvat;
https://www.kruidvat.nl/search?text=woezel+%26+pip&searchType=manual

Babyhuis Wierdsma Sneek;
http://www.babyhuis.nl/?s=woezel+%26+pip

Houd ook facebook verkoop groepen in de gaten in jou omgeving of marktplaats als je dingen goedkoop kan overnemen van een bepaalde serie.

C & A; voor Nijntje artikelen
http://www.c-and-a.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchDisplay?catalogId=10001&storeId=10157&langId=-1003&articleSearch=false&searchTerm=nijntje&x=0&y=0

zie hier de link van onze babykamer;
https://www.babyentiener.nl/babykamer-daphne.html

Zeeman;
https://www.zeeman.com/nl/baby.html

Wibra;
https://wibra.eu/nl/assortiment/categorie/baby/

Action;
https://www.action.com

Dit was de blog voor nu. Tot de volgende blog, lieve lezers.
Liefs, Jolanda  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je