{{ message.message }}
{{ button.text }}

1e trimester

Afbeelding blog '1e trimester'

27 juni 2017 hadden we een positieve zwangerschapstest, ofja drie positieve testen. Dezelfde dag hebben we de aanstaande opa's en oma's ingelicht en iedereen was heel erg blij.

De dag erna hadden we een afspraak in het ziekenhuis om de resultaten van het tweede onderzoek te bespreken. Ze waren nog steeds niet goed, maar al een stuk beter. Hiermee werd het ziekenhuistraject afgerond. Toen we thuis kwamen heb ik mij meteen aangemeld voor Moeders voor Moeders. Wij waren het ontsnapt, maar ik wilde heel graag mijn steentje bijdragen voor de stellen die het wel nodig hebben. Deze afspraak werd gepland voor 6 juli.

Als verloskundige praktijk koos ik een praktijk die op loop afstand van ons huis lag. Hier heb ik altijd al een goed gevoel bij gehad. De eerste afspraak werd gepland op 19 juli.

Eigenlijk voelde ik me de eerste dagen/week best goed. Nog altijd een beetje last van ongeloof, maar ik was niet misselijk. Wel was ik meer moe dan normaal en had ik nog altijd last van krampen alsof ik ieder moment ongesteld kon worden. Dit maakte het wel erg eng. We zaten in de laatste week van het schooljaar dus nog even doorwerken en dan genieten van de vakantie. Althans dat was de bedoeling.

6 juli begon mijn vakantie. 's Ochtends de afspraak voor Moeders voor Moeders. Stiekem toch bang zijn dat de zwangerschapstest wat zij zou doen negatief zou zijn, maar dit was gelukkig niet het geval. We kregen de keus tussen de flessen op te laten halen of iedere week zelf langs te brengen. Omdat we niet wilde dat iemand het zou herkennen, hebben we voor het laatste gekozen. 's Middags/ s avonds had ik een examenfuif van mijn beste vriendin die haar opleiding verpleegkunde had afgerond. We zouden gaan gourmette. Het was oprecht heel gezellig, maar ik merkte toen pas hoe misselijk ik eigenlijk al de hele dag was.
De dag erna had ik mijn bedrijfsuitje en zouden we erna op vakantie gaan en ook toen hield de misselijkheid aan. Dit was het begin van 8 weken spugen en ontzettend misselijk zijn. Uiteindelijk met emesafene stopte het spugen, maar de misselijkheid bleef tot week 14. Gek genoeg begon de misselijkheid op de dag dat ik vakantie kreeg en was hij weg op de dag dat ik weer begon met werken. (misschien voortaan geen vakantie meer voor mij)

19 juli 2017 ~ de eerste keer naar de verloskundige. Super zenuwachtig en ook wel bang of wel alles goed zou zijn. De verloskundige stelde bij binnenkomst meteen voor om een echo te maken en hier bleek dat het hartje klopt en ons kindje mooi op de juiste plek aan het groeien was. Waarschijnlijk was ik wel iets minder ver zwanger dan dat we dachten, maar alles was goed en dat was het belangrijkste. Verder werd alle info doorgenomen en kreeg ik voorlichting over Century Pregnancy (hier komt nog een keer een aparte blog over). We maakte een nieuwe afspraak voor de termijnecho.

2 augustus 2017 ~ de termijnecho. Ons kindje doet het nog altijd goed en ineens in twee weken tijd lijkt het niet meer op een garnaal, maar echt op een mensje. Mijn god, wat gaat dat snel. De kleine is alleen wat bewegelijk, dus het lukt niet om een juiste lengte op te nemen. We mogen nog een keer extra terug komen.

5 augustus 2017 ~ we maken het wereldkundig. We waren bang voor wat negatieve reacties, doordat we nog jong zijn en ik nog voltijd studeer. Maar deze blijven, in ons gezicht, uit. Iedereen is blij voor ons.

14 augustus 2017 ~ nieuwe termijnecho. Ook nu blijft de kleine bewegelijk. Maar de uitgerekende datum wordt geschat op 3 maart 2018. Mijn gevoel roept zegt het komt op 13 maart, de sterfdag van mijn oma. Een klein stemmetje in mijn hoofd zegt: de kleine zal geen 40 weken blijven zitten, dat deed jij ook niet.

26 augustus 2017 ~ 13 weken zwanger!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je