{{ message.message }}
{{ button.text }}

#18 Ons kindje word gehandicapt geboren

Inmiddels weten wij nu 5 dagen dat ons kindje gehandicapt ter wereld zal komen.

Afbeelding blog '#18 Ons kindje word gehandicapt geboren ' Achtergrond blur afbeelding

Na de rollercoaster van afgelopen 3 weken is er nu eindelijk tijd om alles te 'verwerken'. 

Donderdag hebben we nog een uitgebreide echo gehad om te bekijken hoe de lichamelijke afwijkingen eruit zien bij ons kindje. Dit viel alles mee! Het zag er eigenlijk zelfs heel goed uit. Hartje goed, middenrif goed... dus de kans dat we ons kindje na de geboorte mee naar huis kunnen nemen is toch ineens wel een stuk groter :-) Voor zover mogelijk toch wel opgelucht. Natuurlijk waren de uiterlijke kenmerken zichtbaar en blijft het allemaal spannend , ook na de geboorte. Want een slappe spierspanning hoort ook bij dit syndroom, en ja, o.a je hart is een spier...

Wel besloten dat we gewoon een geboortekaartje klaar gaan zetten, de commode en de wieg boven bij ons op de slaapkamer ook en we nog wachten met de box beneden.. 

Om ons heen is iedereen inmiddels op de hoogte.  De familie hadden we dinsdag meteen op de hoogte gebracht en na wat geroezemoes heb ik ook collega's op de hoogte gebracht. Het is nu eenmaal zo, we gaan er geen geheim van maken dat ons kindje ter wereld komt met PKS..

Moet wel zeggen dat het echt even een 'gat' is geweest afgelopen dagen. Na weken vol onduidelijkheid en spanning is er nu niks.. ja, de uitslag en het besef..

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan googelen tot ik 2 namen tegen kwam van ouders die een kindje met PKS hebben. Deze heb ik opgezocht op facebook (lang leve deze moderne wereld!) en met 1 van hen heb ik nu regelmatig contact. Zo fijn dat zij de ervaring al hebben en ik met al mijn vragen bij haar terecht mag. Kan ik me toch een klein beetje voorbereiden op de onbekende en onzekere weg die nog voor ons ligt..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je