Snap
  • Zwanger
  • kindje
  • gehandicapt

#18 Ons kindje word gehandicapt geboren

Inmiddels weten wij nu 5 dagen dat ons kindje gehandicapt ter wereld zal komen.

Na de rollercoaster van afgelopen 3 weken is er nu eindelijk tijd om alles te 'verwerken'. 

Donderdag hebben we nog een uitgebreide echo gehad om te bekijken hoe de lichamelijke afwijkingen eruit zien bij ons kindje. Dit viel alles mee! Het zag er eigenlijk zelfs heel goed uit. Hartje goed, middenrif goed... dus de kans dat we ons kindje na de geboorte mee naar huis kunnen nemen is toch ineens wel een stuk groter :-) Voor zover mogelijk toch wel opgelucht. Natuurlijk waren de uiterlijke kenmerken zichtbaar en blijft het allemaal spannend , ook na de geboorte. Want een slappe spierspanning hoort ook bij dit syndroom, en ja, o.a je hart is een spier...

Wel besloten dat we gewoon een geboortekaartje klaar gaan zetten, de commode en de wieg boven bij ons op de slaapkamer ook en we nog wachten met de box beneden.. 

Om ons heen is iedereen inmiddels op de hoogte.  De familie hadden we dinsdag meteen op de hoogte gebracht en na wat geroezemoes heb ik ook collega's op de hoogte gebracht. Het is nu eenmaal zo, we gaan er geen geheim van maken dat ons kindje ter wereld komt met PKS..

Moet wel zeggen dat het echt even een 'gat' is geweest afgelopen dagen. Na weken vol onduidelijkheid en spanning is er nu niks.. ja, de uitslag en het besef..

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan googelen tot ik 2 namen tegen kwam van ouders die een kindje met PKS hebben. Deze heb ik opgezocht op facebook (lang leve deze moderne wereld!) en met 1 van hen heb ik nu regelmatig contact. Zo fijn dat zij de ervaring al hebben en ik met al mijn vragen bij haar terecht mag. Kan ik me toch een klein beetje voorbereiden op de onbekende en onzekere weg die nog voor ons ligt..

6 jaar geleden

Klopt, onze wereld is in een paar weken tijd even op zijn kop gezet. De meeste familie was lief en begripvol, wel 1 rotreactie, maar die hadden we wel verwacht van die persoon. We weten nog niet wat voor hulp/stein we straks nodig hebben, maar er is ons al genoeg aangeboden gelukkig.

6 jaar geleden

Hoi, jeetje ik schrik best van dit bericht, tijd geleden hadden we nog contact en dan lees ik dit...wat heftig zeg. Ik leef erg met jullie mee, Wat heeft je familie gezegd? En krijgen jullie straks genoeg steun na de geboorte? Veel sterkte met alles

6 jaar geleden

Ik begin steeds meer te genieten van het getrappel. Hou me eraan vast dat dit een sterk kindje is door alle trapjes. Je wil toch hoop blijven houden op een of andere manier. Gelukkig ziet het er lichamelijk allemaal niet te ernstig uit. We zijn nu begonnen met de voorbereidingen en dat voelt goed, als een soort opluchting wel ook. Dankjewel voor je lieve berichtje

6 jaar geleden

Lieve mama Fijn dat je contact hebt met iemand in de zelfde soort situatie.. ik hoop dat het je helpt met voorbereiden op.. wat mooi dat jou liefde nu al zo sterk is dat je deze wonder een kans geeft om bij jou gezin te komen.. ook al word het zeker pittig... hoop ook dat je je baby snel mee naar huis mat nemen.. ben erg benieuwd hoe de jongens gaan reageren.. geniet ondertussen van de trappel voetjes in je buik;)