{{ message.message }}
{{ button.text }}

1/7: Koffertje klaar, vriezer gevuld. Bring it on!

Vanaf vandaag nog exact 7 dagen tot de uitgerekende datum. Elke dag is spannend. Vandaag het koffertje en de vriezer.

Afbeelding blog '1/7: Koffertje klaar, vriezer gevuld. Bring it on! '

Wanneer ik ga bevallen? Ik heb geen idee. Dat het gaat gebeuren en dat die bewuste dag niet al te ver meer weg is, dat is een feit. Voorbereiding van één en ander is dus cruciaal. Veel is al geregeld, ik was er soms behoorlijk vroeg bij met de gedachte 'het kan maar geregeld zijn'. Andere zaken, must of geen must, heb ik wat meer op z'n beloop gelaten. Zo heb ik elke dag nog iets te doen, helemaal niets doen is niet aan mij besteed. Doelloos stilzitten en wachten, tijd wordt dan een eeuwigheid en de vijand.

Met vanaf vandaag nog exact 7 dagen te gaan tot de uitgerekende datum, zal ik van elke dag een blog uitbrengen met wat de dag mij heeft gebracht. Wat stond voor mij centraal? Wat voel ik? Hoeveel oefenweeën heb ik weg gepuft? Van niks tot alles. Van vrolijkheid tot irritatie. Van gematigd tot extreem. 

Wat gaat deze week mij brengen? Vandaag het koffertje en de vriezer. Het koffertje is een must, de vriezer een must vanuit mijzelf of noem het eigen belang ;-). 

Veel bedrijven en nog meer lijstjes, ze willen allemaal vertellen wat er in het 'vluchtkoffertje' moet. Vluchtkoffertje? Alsof we op de vlucht slaan voor... A fine, ik heb altijd gezegd in het ziekenhuis te willen bevallen en dat betekent dat ook ik een 'vluchtkoffertje' gereed moet hebben. Al zo'n twee weken ben ik de nodige mama- en kindspullen aan het verzamelen, kies zorgvuldig gestreken geboortepakjes in maat 50 en 56 uit, vul mijn handformaat toilettas met miniatuurtjes, zoek de nodige medische pasjes en papieren bijeen, voorzie de luiertas met luiers en vochtige billendoekjes en pak comfortabel zittende kleding voor tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis. Verzamelen en overzichtelijk uitgestald naast het koffertje. Vandaag besloten om alles definitief in te pakken en het koffertje te sluiten. Deur 'koffertje' dicht, deur 'bevalling' geopend? Wie weet... 
Volgens mij heb ik alles en zo niet dan is een ritje van 5 minuten naar huis zo gemaakt door lief of een team super vriendinnen die nu al elke dag staan te trappelen om ons kleine prinsesje te ontmoeten. Voor ons kleine prinsesje heb ik het allemaal iets specifieker aangepakt dan alleen geboortepakjes uitzoeken en inpakken. Uitgaande van dat ik na heel wat persen, poepen, drukken, puffen, steunen, kreunen, duwen en uiteindelijk het goudklompje op mijn borst niet meer helemaal helder ben, besluit ik om van elk geboortepakje incl. bijpassend romper, mutsje, sokjes een foto te maken. Een mini babyfashion moodboard. Kan niet missen. Op haar eerste fotootjes zal ze schitteren. 

Vorige week heb ik de vriezer ontdooid. 'Waarom nu hoor ik je vragen'. Het was echt een must en het was het begin van de voorbereiding van mijn voorraad voor de kraamweek. Stil zitten is dus niets voor mij, ik denk graag vooruit en met nu meer vrije tijd dan ooit had ik een nieuw plannetje gebroed: verse soepen en andere gerechten bereiden en invriezen.
Bedoelt voor de kraamweek. Ik zie mijzelf die week niet de keukendiva uithangen, heb wel wat beters te doen en lig waarschijnlijk constant verlekkerd naar ons prinsesje te kijken. Daarnaast vind ik ook niet dat lief dan ineens elke dag de keuken in moet, hij wilt ook heel graag gaan genieten van zijn en onze tijd met het kleine poppetje. En de kraamhulp zal ik geen opdracht geven om te koken. Deze week heb ik dan ook 3 soorten verse soep, daging rendang, ayam opor, nasi goreng en parpadelle funghi gemaakt en ingevroren. Vandaag als laatste verse kippensoep. De vriezer zit georganiseerd vol. Stiekem word ik er blij van. Met groente kan ik vooraf/ ingevroren niet zoveel, dat wil ik altijd dagvers hebben. Een lieve vriendin heeft aangegeven elke dag vers groente te komen bereiden.

Het koffertje incl. Maxi-Cosi en Koeka deken staan klaar, de vriezer is gevuld. Ik zeg 'laat maar komen'.

Dag 1 van de 7 zit er op. Tijd voor een bad en de film Mama Mia. Heerlijk relaxen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je