{{ message.message }}
{{ button.text }}

#15 De vernietigende uitslag van de andere chromosomen

En daar was die dan, het telefoontje vanuit Leiden. De grond werd even onder mijn voeten vandaan getrapt via de telefoon...

Afbeelding blog '#15 De vernietigende uitslag van de andere chromosomen ' Achtergrond blur afbeelding

Zo heftig dat je voor zo'n 'keuze' word gesteld... ze belden ons gisterenmiddag vanuit Leiden... ons kindje heeft een chromsoomafwijking op chromosoom 12.. zo'n chromosoom bestaat uit 2 armen, een lange en een korte.. de korte heeft een extra deel bij ons kindje. 

De gynaecoloog die belde kon niet heel veel meer nieuws geven behalve dat het erfelijk en heel zeldzaam is. We hebben straks een afspraak om 11.30 met de klinisch geneticus in Leiden voor verdere uitleg hierover en de gevolgen hiervan. Met deze informatie die ik via de telefoon kreeg ben ik gaan googelen (Ik weet, moet je niet doen.. maar ik ben graag goed voorbereid, ook op de vragen die ik wil stellen straks) en daar komt toch wel heel ernstig in de buurt dat ons kindje het Pallister-killian syndroom zou hebben. Ik wil jullie de details besparen, kun je eventueel zelf opzoeken.. maar eigenlijk geen menswaardig leven voor ons kindje.. :-(

Ik hoop nog zo erg dat we het mishebben en dit het niet is, maar vrees het ergste. 

En dan de vreselijke 'keuze'.. wat willen/kunnen/moeten we hiermee nu? ????

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je