{{ message.message }}
{{ button.text }}

15, 16 onee alweer 17 weken

In het begin keek ik echt op tegen de weken die ik nog moest gaan maar poeh wat gaat het snel!

Afbeelding blog '15, 16 onee alweer 17 weken' Achtergrond blur afbeelding

Vanaf het moment dat ik erachter kwam zwanger te zijn van onze tweede spruit keek ik al op tegen al die weken die we nog voor ons hadden maar nu ben ik alweer bijna 17 weken zwanger. Poeh wat schieten de dagen en weken voorbij!

Vorige week hebben wij een pret echo gehad om te kijken wat het geslacht van ons kindje is. Wij hebben gekozen om dit te doen omdat wij het niet heel breed hebben en zo gericht kleding kunnen kopen. We hadden besloten dat wij het op een leuke manier bekend wilde maken omdat we die mogelijkheid met ons zoontje niet hebben gehad. Zo gezegd zo gedaan, vol zenuwen gingen we samen met mijn zusje naar de echo en gaven van tevoren aan het zelf ook niet te willen weten. Ik kreeg zoals gewoonlijk weer koude gel op mijn buik en ja daar was het kindje. Wat was het kindje alweer ver gegroeid vergeleken met de vorige echo. Gelijk werd duidelijk dat mijn placenta aan de voorkant zit waardoor ik het kindje minder en later zou voelen. De echoscopist zag ook gelijk wat het geslacht is en schreef dit voor mijn zusje op een briefje en stopte deze in een envelop. 

Het was woensdag dat we de pret echo lieten doen en zaterdagmiddag om drie uur zouden we de taart met zijn allen aansnijden. Wat heb ik de dagen voorbij zien glijden. Ik was zo zenuwachtig en vond het een raar idee dat mijn zusje de enige was die wist wat het geslacht van ons kindje is. We hebben al een zoontje dus we hadden natuurlijk stiekem wel een kleine voorkeur maar we hebben altijd gezegd zolang het kindje maar gezond is. Wij mogen al blij zijn dat het voor ons zo voorspoedig en makkelijk gegaan is. EINDELIJK! Het was zaterdag. Toen iedereen 's middags bij elkaar was, was het eindelijk zover. De doos werd geopend en ook zagen we voor het eerst hoe de taart eruit zag. Dit had mijn zusje erg goed gedaan. Het mes ging erin en ja hoor we krijgen een meisje!!! 

Na dat weekend is de week heel snel gegaan. Mijn man is begonnen bij zijn nieuwe baan en ik zit thuis samen met mijn zoontje. Sinds deze week voel ik de kleine meid ook elke dag bewegen. Dit ondanks dat mijn placenta voor ligt! Ik voelde me tijdens mijn vorige zwangerschap belabberd rond deze periode maar met deze zwangerschap voel ik me juist opgewekt en vrolijk. Aankomende maandag ben ik alweer 17 weken zwanger en zijn we aan het aftellen tot de 20 weken echo. Ik heb mezelf voorgenomen om pas kleertjes te gaan kopen na deze echo nadat we zeker weten dat het kindje gezond is. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je