{{ message.message }}
{{ button.text }}

#11 geen ziekenhuis geen stress?!

nog eentje er achteraan omdat de vorige bog zo kort was. we zijn even gestopt met IUI en ik doe er alles aan om van de stress af te komen.

Afbeelding blog '#11 geen ziekenhuis geen stress?!' Achtergrond blur afbeelding

Dat ont-stressen klinkt natuurlijk leuk maar ik vind het lastig. Al viel er een last van me af nu ik niet meer naar het ziekenhuis hoefde en daar geen vrij meer voor hoefde te vragen

omdat mijn stresslevel voor mijn gevoel aan zijn tax zat besloot naar de huisarts te gaan en hij stuurde me door naar een dame van de GGD om mee te praten.  Ze gaf een lijst met punten hoe ik me voelde en op alle punten scoorde ik hoog. Ik vond het er zelf nogal zwaarmoedig uit zien als ik de lijst terug las maar het was wel hoe ik me voelde. De dame van de GGD zei er verder niks over. Ze zal het later nog wel eens bekijken. Na twee gesprekken vroeg ze of ik het zonder haar redde en liet me beloven dat als ik weer een inzinking kreeg haar moest bellen. Yeah right... daar had ik dus niks aan. Even tussen de regels door; het systeem in Nederland is echt slecht geregeld als het om psychische gezondheid gaat. Je word echt niet geholpen en van het kastje naar de muur gestuurd.

Ik heb dit in het verleden als eens meegemaakt en zie het ook om me heen vaak mis gaan.

Ik weet nu wat mijn grenzen zijn maar je word pas echt geholpen als  je toegeeft suïcidaal te zijn. uiteraard ben ik dat niet maar je zal het in een schreeuw om hulp bijna zeggen; ‘ ja ik heb Vaak negatieve gedachten en denk vaak aan de dood.. word ik nu geholpen?'

Ik deed het niet en dacht ik zoek het zelf wel uit. Ik ging naar een holistische masseuse en liet me masseren op een ontspannen manier. iets waarbij ik op commando moet ontspannen geeft me stress waardoor ik dus niet ontspan. Maar ondanks dat vond ik het een fijne ervaring.

Ook sprak met B. af dat ik me even niet meer met het huis bemoeide, dat nam hij op zich. En ik ging een paar dagen weg met vriendinnen. Ik probeerde zo veel mogelijk niet aan zwanger worden te denken, maar dat is net zo iets als niet denken aan een roze olifant, als je dat word opgedragen zie je de hele dag door overal roze beesten..niet te doen dus.

Je word ook overal geconfronteerd met babys, in je omgeving maar ook op straat, op tv, de hele wereld lijkt zwanger of een super blije moeder te zijn, gek word je ervan. tel je in de wereld soms alleen nog maar mee als je zwanger bent of babys hebt?

van deze gedachten werd ik natuurlijk niet heel relaxed. ik geloof dat dat ont-stressen mij niet zo heel goed af gaat.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je