{{ message.message }}
{{ button.text }}

1. Zwanger worden met stofwisselingsziekte PKU

Zo snel zwanger "mogen" worden wie had het durven hopen (ikzelf niet)

Afbeelding blog '1. Zwanger worden met stofwisselingsziekte PKU'

Mijn zwanger wordt verhaal is een apart verhaal. Ik heb namelijk PKU, een stofwisselingsziekte waarbij je maar (heel) beperkt eiwit mag eten. Nu is het zo dat ik normaal dit dieet niet meer volg sinds mijn 14e, mijn bloedwaardes blijven wel acceptabel.
Als ik zwanger wilde worden moest ik wel weer terug naar het strenge dieet omdat het anders schadelijk kan zijn voor ongeboren kind.
Zo gezegd zo gedaan. Maart 2015 begon ik met mijn dieet, met veel geluk zat binnen 3 weken mijn bloedwaardes zo laag dat ik zwanger mocht worden. Dit hoorden we op donderdag en ik wist dat ik dat (paas)weekeind mijn eisprong zou hebben als alles normaal zou zijn bij mij (want dat wist ik nog niet, pas net gestopt met pil). Op maandag 19 april had ik al een positieve zwangerschapstest vast, heb wel 4 testen gedaan omdat ik het niet geloofde.
Omdat iedereen wist dat wij aan het proberen waren ivm dieet wat je niet geheim kan houden,...hebben we het met 8 weken, na een mooie eerste echo verteld op de verjaardag van mijn (zwangere) schoonzus. Je kan je voorstellen hoe blij wij en iedereen was dat het zo snel gelukt was. We zouden in 2015 peetoom/peettante worden van mijn schoonzus en broer en zelf ook nog (waarschijnlijk) ouders worden daar ik uitgeteld was op 28-12-2015. Uiteindelijk is mijn schoonzus bevallen op 16-7-2015 en ikzelf op 29-12-2015. volgende keer bevallingsverhaal

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je