{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger en een burn out #15

Mijn beste vriendin is zwanger en ik heb het er moeilijk mee. Ik heb het tegenwoordig overal moeilijk mee en zak steeds dieper weg.

Afbeelding blog 'Zwanger en een burn out #15'

December

De feestdagen staan voor de deur. Een tijd die ik geweldig vind en graag samen doorbreng met familie en vrienden. Normaal ben ik al vroeg in de stemming en druk aan het organiseren en regelen. Normaal deed ik dit altijd samen met mijn oma. Dikke voorpret en uitzoeken wat we dit jaar voor leuke cadeaus zouden kopen voor het Sinterklaas spel. Of het kerstmenu samen stellen en dan tijdens het shoppen nog tien keer het menu veranderen. Ik keek er elk jaar naar uit, maar nu zonder mijn oma komt het allemaal op mijn schouders terecht en dat is nu net wat ik er niet bij kan hebben.

Als mijn moeder vraagt wat we gaan doen met Sinterklaas weet ik het niet. Mijn schoonfamilie wil op vijf december samen komen voor een gezellig avondje, dus moeten we het op een andere dag vieren. Mijn moeder vraagt of ik het weer allemaal kan regelen en op dat moment ontplof ik even. Waarom moet ik het elk jaar regelen? Zij kan toch ook haar handen uitsteken? Zo moeilijk is het niet om een gezellig avondje te regelen. Blijkbaar schiet mijn reactie in het verkeerde keelgat en ze hangt boos op. Fijn, nu wordt ze boos op mij. Een dag later bel ik haar terug en bied mijn excuses aan voor mijn reactie. Ik leg haar uit dat het organiseren van dingen mij nu echt niet lukt. Mijn hoofd is te vol, mijn lichaam vol van verdriet en ik ben constant moe. Ik raak in paniek als ik dingen moet organiseren, want ik overzie het allemaal niet meer. Ze begrijpt het en voor het eerst neemt zij de organisatie op zich. 

Op vier december hebben we een heerlijk avondje. Ik ben trots op mijn moeder. Ze heeft een tafel vol heerlijke hapjes gemaakt en ervoor gezorgd dat iedereen er is met cadeautjes en al. De sfeer zit er goed in en ik heb een fijn ontspannen avondje met mijn familie. Ik kijk de kamer rond en zie dat dat gevoel bij iedereen erin zit. Wat zou oma nu trots zijn om ons zo te zien zitten.

De volgende dag gaan we naar mijn schoonzus en zwager. Onderweg pikken we mijn schoonvader en andere zwager op. Het ontspannen gevoel van gisteren zit er nog goed bij mij in en ik heb weliswaar zin in vanavond. Voor mijn schoonzusje heb ik nog een aardigheidje gekocht voor de kleine. Mijn man en ik worden immers voor het eerst oom en tante en dat is toch ook wel heel bijzonder.

Bij binnenkomst geef ik mijn schoonzusje een dikke knuffel en wrijf over haar buik. Ze is helemaal blij met het cadeautje dat we haar geven en we krijgen beiden opnieuw een dikke knuffel van haar. Ze vraagt of we wat te drinken willen en ik loop met haar mee om te kijken wat ze hebben. Ze heeft speciaal voor mij rode wijn gehaald, maar ik sla het vriendelijk af en vertel haar dat wij ook bezig zijn voor een kleine en ik liever niet wil drinken. We hebben het er een beetje over en ik besluit haar over de miskramen te vertellen. Ze schrikt en vliegt mij opnieuw om mijn hals. Samen laten we even een traantje. Het voelt fijn om dit met haar te delen en een gezellige avond volgt. Het is fijn om omringd te zijn met familie.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je