{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwaar verantwoordelijksheids gedrag

Ik voel de verantwoordelijk op mijn schouders rusten. Elke dag ben ik me er zwaar van bewust dat mijn kleine man zijn moeder hard nodig heeft. Dat resulteert soms in zeer verantwoordelijk gedrag.

Afbeelding blog 'Zwaar verantwoordelijksheids gedrag' Achtergrond blur afbeelding

Nu waren bungeejumpen, paragliden en diepzeeduiken toch al niet mijn hobby’s, dus dat scheelt een hoop. Maar vooral in het verkeer, ben ik een stuk bewuster geworden. Stoppen voor het oranje stoplicht, niet te hard rijden, je hebt er immers meer aan om later thuis te komen, dan niet meer thuis te komen. Niet even gauw oversteken, maar het geduld opbrengen om te wachten tot er een gapend gat tussen de auto’s gecreëerd is, zodat je stapvoets over kunt steken. Het zou toch te erg zijn dat Dean zijn moeder zou moeten missen, omdat ze nog even gauw oversteekt, omdat ze dan sneller op de plaats van bestemming was.
Nu is het natuurlijk de kunst om hier niet in door te slaan. Bewust zijn is goed, maar jezelf opsluiten voor het geval er wat gebeurt, is natuurlijk verre van gezond. Binnenkort gaan vriendlief en ik een weekendje weg zonder Dean. Heel fijn om samen wat quality time te hebben, maar er spookt toch een stemmetje door mijn hoofd dat ik hoop dat er niets met ons gebeurd. Onbezorgd weggaan zit er niet meer bij. Zou er toch bijna voor thuis blijven.

Herkennen jullie dit of kunnen jullie dit beter loslaten?

Tags: #Mom life, #post

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je