{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zou de storm na dit weekend weer gaan liggen?

Een geweldige tijd, die Sinterklaastijd, maar haast té spannend voor mijn kinderen. Na dit weekend is die spanning weer weg, hoop ik...

Afbeelding blog 'Zou de storm na dit weekend weer gaan liggen?' Achtergrond blur afbeelding

Elk jaar in augustus, dan begint het feest eigenlijk alweer, dan liggen de pepernoten alweer in de schappen. Ik vind het altijd erg vroeg, maar betrap mijzelf er elk jaar weer op dat ik toch in september alweer een zakje heb gekocht. Ik voel me dan ook altijd wel erg schuldig, maar praat het dan altijd goed onder het mom van: "Het is zo handig geven aan de kinderen". En dat vind ik ook echt hoor, dus daar is niks aan gelogen.

Maar waar de pepernoten in de winkel liggen, worden mijn kinderen toch ook al vanaf augustus weer geconfronteerd met dit feest en laten mijn kinderen nou net kinderen zijn die daar erg gevoelig voor zijn! Vanaf augustus moet ik dus ook continu antwoord geven op vragen als: "wanneer mogen we onze schoen zetten? wanneer komt sinterklaas weer in Nederland? en mogen we dan nu ook weer het sinterklaasjournaal kijken?" Op zich niet erg, en ik geef met liefde antwoord op al hen vragen, maar het brengt gelijk ook zoveel onrust met zich mee.

Die onrust probeer ik zoveel mogelijk bij ze weg te nemen, maar toch lukt dat helaas niet altijd. En het is zo zielig, want het zit ze soms zo dwars! De dag dat Sinterklaas weer in het land kwam, was uiteraard nog spannender. Heel leuk om die beste man weer te zien, maar het liefste zouden mijn kinderen (en vooral mijn oudste) achter mijn rug kruipen om maar niet gezien te worden, want stel je voor... Mijn oudste gelooft er heel erg in dat als hij een keer 'stout' is geweest, hij dus mee moet naar Spanje, en hoewel we dit altijd ontkrachten, blijft dit toch in zijn achterhoofd elke keer als hij de sint ziet.

De afgelopen 3 weken hebben ze een paar keer hun schoen mogen zetten en hebben ze de Sint op verschillende plekken gezien, met als kers op de taart vandaag het bezoek aan school. Het viel me nog mee, want ze hebben vannacht eigenlijk heel erg goed geslapen, iets wat van spanning soms ook iets moeizamer gaat. Vanmorgen lekker ontbeten met z'n allen en toen op naar school, alle stoeltjes stonden al in een mooie kring en veel van de kindertjes waren mooi verkleed als echte pietjes en sintjes. En toen bedacht mijn jongste dat hij het allemaal toch iets te spannend vond en begon oorverdovend hard te gillen.

Met hem alvast naar buiten gegaan en op de stoep gaan wachten, want buiten zou de sint aankomen. Gelukkig had hij afleiding van heel wat andere kindjes die ook al stonden te wachten. Één voor één kwamen alle groepen naar buiten om op de stoep te gaan wachten. Al zingend stonden we daar allemaal te wachten en toen ging het beginnen. Eerst kwam er een tuktuk met een aantal pieten hard door de straat, al toeterend. Daarna kwam die beste man, in een prachtig mooie camper (wat daar de reden van was weet ik niet, maar het was een prachtig ding). 

Alle kindjes een hand gegeven en alle kindjes die buiten aan het wachten waren kregen lekkere pepernoten en toen ging de hele meute naar binnen en kon ik met mijn jongste krummel weer gaan. Okee, dat hebben we ook weer overleefd :-)

Nu op na het laatste zenuwslopende momentje dit jaar, namelijk PAKJESAVOND, nog 1 nachtje slapen en dan is het zover. Nog 1 zenuwslopend dagje wachten en dan is het moment daar waar ze al die tijd naar uit hebben gekeken. En nu maar hopen dat ze allemaal wel lief zijn geweest hihi. Zondag is het dan allemaal weer voorbij, en waar ik de spanning zo graag zou willen wegnemen bij de kinderen en ik het in dat opzicht niet erg vind dat het weer klaar is voor dit jaar, vind ik het stiekem aan de andere kant ook weer heel jammer, want het is toch een geweldige tijd!

Kijken jullie ook weer uit naar de rust die weer terugkeert als de Sint weer terug is naar Spanje?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je