{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoon vs dochter deel 3 (van 3)

Blauw vs Roze: Ik heb er echt niet mijn best voor hoeven doen. Maar de favoriete kleur van zoonlief is blauw.

Afbeelding blog 'Zoon vs dochter deel 3 (van 3)'

En oh ja geel. En dochterlief gaat voor alles wat roze is. En paars. Diva roept ook tegen iedereen: “Ikke hou rooosje en paass, Kleuter houd blauw en teel). Met Kerst kregen de kids beide een kerstboompje en mochten daar kleine kerstballen in doen. Diva had een doosje met roze en paarse ballen uitgekozen voor haarzelf en voor haar broer een doosje met blauwe en zilveren ballen. Kleuter vond de blauwe ballen mooi, maar de zilveren vielen wat minder in de smaak. Hij vroeg of ze geen gele kerstballen hadden.

Sinterklaas maakte een paar maanden geleden ook een heel domme fout. Kleuter en Diva hadden hetzelfde cadeau in hun schoen gekregen. Een soort vingerpoppetje met oogjes. Een soort Leo, net als dat poppetje uit Sesamstraat. Dolgelukkig waren ze er mee. Totdat Kleuter eens goed naar de kleur keek. Zijn zusje had een geel exemplaar gekregen, hij een rode. Hij smeet zijn 'Leo' door de kamer en riep boos dat Sinterklaas niet goed had opgelet. Wat hij wist toch wel dat Kleuter van geel houdt en niet van rood? Sinterklaas weet immers alles, oeps... Ik heb Sinterklaas een handje geholpen. Ik pakte beide 'Leo's' bij me en zei dat Sinterklaas misschien niet zo goed had opgelet, hij is immers ook maar een oude man. Ik vroeg of Diva haar gele exemplaar aan haar broer wilde afstaan. In eerste instantie wilde ze dat niet, ze zette het op een brullen. En geef haar eens ongelijk. Zij had hem toch gekregen? Maar toen ik zei dat geel helemaal niet op roze lijkt en rood wel, was ze om. Jaaaah, rood is familie van roze, daar had ze wel oren naar. Kids tevree, ik opgelucht. Hoe heb ik.... uhm Sinterklaas toch deze fout kunnen maken?

En zo komen de favoriete kleuren van Kleuter en Diva elke keer weer terug. Dacht ik ooit een paar mooie groene schoenen voor Kleuter te kopen, kon ik ze weer ruilen. Hij wilde ze niet aandoen, want ze waren niet blauw. Dus... En Diva kreeg laatst een trui van iemand. Ze vond hem niet mooi, want het was geen roze trui. Maar toen de gever in kwestie haar er heel attent opmaakte dat er wel een roze hartje op stond, mét glitters nota bene, was dochterlief helemaal verliefd op de trui.

En jij? Heb jij ook van die leuke jongens vs meiden dingen? Ik ben ben benieuwd.

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je