{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoon vs dochter deel 1 (van 3)

Ik vind het grappig om te zien dat er (althans bij mijn kids) een verschil in zit tussen het hebben van een zoon en een dochter.

Afbeelding blog 'Zoon vs dochter deel 1 (van 3)'

Zoon vs Dochter deel 1

Ik ben gezegend met een zogenaamd Koningskoppel: een zoon en een dochter (al zou ik net zo blij zijn met twee meiden of twee jongens). Ik schreef eerder dat mijn zoon net zo lief met poppen speelt en dat mijn dochter graag met auto's over de vloer crosst. Ze hebben beide een eigen persoonlijkheid, prachtig om te zien. Ik kan er echt van genieten hoe ze zich beiden op hun eigen manier ontwikkelen. Ze hebben ieder een eigen karakter. Ik herken in beide kids trekken van mezelf en van mijn man. Soms wel eens confronterend, maar vooral heel erg leuk. En trots.

Ik voed mijn kinderen niet op met typische jongens- of meidendingen. Als Kleuter met een roze poppenwagen wil spelen, prima. Toen hij zindelijk werd mocht hij iets uitkiezen: het werd een Dora pop. Dolgelukkig was hij met de pop. En mijn dochter houdt niet alleen van prinsessen, maar ook van auto's en kijkt graag naar stoere piratenfilmpjes met haar broer. Toch vind ik het grappig om te zien dat er (althans bij mijn kids) een verschil in zit tussen het hebben van een zoon en een dochter.

Piemel vs Geen piemel

Of je nu een jongen of een meisje bent, je hebt allebei armen, benen, handen, voeten, een hoofd en een buik. Maar er is één ding wat een jongetje wel heeft en een meisje niet: een piemel. Al vrij snel had Kleuter door dat hij iets tussen zijn benen heeft zitten. Reuze interessant natuurlijk. Toen Kleuter een klein jongetje was, wilde hij van alles weten hoe het heette. Zo ook dat ding waarmee hij kon plassen. 'Een piemel' lieten we hem weten. Als kinderen net leren praten dan kunnen ze niet alles even goed uitspreken. En dat leverde in dit geval wel een hilarisch moment op. Hij noemde het een 'Pimo'. En toen kwam het blauwe gevederde beest uit Sesamstraat voorbij huppelen. Hij vroeg wie dat was en ik zei: 'Dat is Pino'. Zoonlief keek naar beneden en wees naar zijn luier. 'Ook Pimo'. Dus dat ja....

Ik neem een sprong in de tijd. Toen Kleuter 2 jaar was, kreeg hij een zusje. Ze werd van top tot teen aandachtig bekeken. Armen, check. Benen, check. Voeten, check. Handjes met vingertjes, check. Hoofdje, check. Neusje, oren, ogen, mond, check. Pimo, ….? 'Nee, pimo niet.' Inmiddels spreekt Kleuter het woord nu wel goed uit en horen we de leuke Pino en Pimo verwarring bij zijn zusje. Tot grote hilariteit van haar broer.

Wordt vervolgd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je