{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zomervakantietips voor een leuke vakantie met kinderen

Misschien ga je wel op reis met je kind, maar ook wanneer jullie niet op vakantie gaan kunnen jullie er samen een geweldige tijd van maken.

Afbeelding blog 'Zomervakantietips voor een leuke vakantie met kinderen'
Hoera! Nog even en het is zomervakantie. Tijd om extra te genieten van de rust en je gezin. Even de boel de boel laten en samen leuke dingen doen. Misschien ga je wel op reis met je kind, maar ook wanneer jullie niet op vakantie gaan kunnen jullie er samen een geweldige tijd van maken en met deze tips kan de vakantie alleen nog maar leuker worden.   Tips voor leuke vakantie

Ideaal voor een vakantie met mooi weer: ga samen picknicken

Benodigdheden: een picknickmand met lekkernijen, een kleed, een zonnetje, familieleden met goede zin en trek. Dan kan jullie vakantie zeker niet meer stuk! Zoek een mooi plekje in het bos, op het strand of in het park en genieten maar. Even geen zin om weg te gaan? Een picknick in de tuin of binnen ( bij slecht weer ) vinden de kinderen ook fantastisch. Wat dacht je van een picknick op de trampoline?  

Ga kindvriendelijk uiteten

Uiteten is altijd al een feestje, maar kies je in jullie vakantie voor een kindvriendelijke locatie, dan is het voor de kinderen natuurlijk extra leuk. Voorbeelden te over: http://www.pannenkoekenboot.nl/, http://www.etenstijd.nl/ of http://www.dezevendwergen.nl/  

Knutselen en een spelletje in één

Houd je kind ook zo van knutselen en spelletjes doen? Zo sla je twee vliegen in één klap: maak leuke ( vakantie ) foto`s en creëer daarmee zelf een kwartetspel. Veel spelplezier gegarandeerd.  

Ga diertjes knuffelen

Bijna alle kinderen zijn gek op dieren. Een plek waar veel dieren zijn is dan ook altijd een succes. Je kunt hierbij denken aan: Sealife in Scheveningen, de Apenheul in Apeldoorn, maar ook de kinderboerderij om de hoek is genieten geblazen.  

Bezoek een kindermuseum

Ons land is heel wat kindermusea rijk. Leerzaam en leuk tegelijk. Een aantal voorbeelden: het Tropenmuseum in Amsterdam, het Junior Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Kinderboekenmuseum in Den Haag of het Spoorwegmuseum in Utrecht.  

Maak plezier op de kermis

Draaimolens, achtbanen, eendjes vangen en van een zuurstok snoepen; wat wil een kind nog meer? Juist in de zomervakantie zijn er in heel het land volop kermissen te vinden. Kijk hier voor een overzicht: http://www.kermis.nu/  

Laat je kind deelnemen aan ‘de Kindervakantieweek’

Zit je kind al op school? Meestal is er dan de mogelijkheid om hem of haar te laten deelnemen aan de Kindervakantieweek. Vlotten bouwen, playbackshows, slapen in tentjes…je kunt het zo gek niet bedenken en ze doen het.  

Heerlijk zwemmen in jullie vakantie

Valt het weer tegen? Ook overdekte zwembaden zijn er in Nederland genoeg. Denk hier bij aan de Tongelreep in Eindhoven of het Golfslagbad in Oss.  

Bouw hutten in de tuin

Of jullie tuin nu groot is of juist piepklein maakt niets uit. Met een paar stoeltjes, wasknijpers en oude lakens maak je in een handomdraai de spannendste hutten. Dat wordt uren ongestoord spelen.  

Toch even weg in de vakantie?

Wil je toch nog even een paar daagjes weg met het gezin? Kies eens een originele locatie. In ons land zijn diverse originele mogelijkheden voor een korte vakantie. De kinderen zullen zich in en rondom de Pipowagen in Heythuysen uitstekend vermaken. Meer informatie: http://www.pipowagendeluxe.nl/Ook logeren in een Drakenei is reuze spannend. Op Camping Het Schinkel in Hoenderloo kan dit de werkelijkheid worden: http://www.campinghetschinkel.nl/ Daarnaast is logeren bij de boer iets wat bijna alle kinderen prachtig zullen vinden: http://www.kamperenbijdeboer.nl/ Liever naar een bungalowpark? Bij Roompot vind je de gezelligste parken voor een redelijke prijs. Tenslotte nog dit: af en toe vervelen is helemaal niet erg. Sterker nog: het prikkelt juist de fantasie van een kind. Een hele fijne vakantie!Vakantie tips met kinderen   Heb jij nog leuke, kindvriendelijke tips voor de vakantie? Deel ze hier!   Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je