{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zomaar op een zaterdagmorgen..

Hoe kinderen, van zoiets kleins, intens kunnen genieten. Dat is toch geweldig om te zien! Daar kunnen wij als volwassenen nog van leren.

Afbeelding blog 'Zomaar op een zaterdagmorgen..'

Mijn meisje is van baby af aan al muzikaal aangelegd, als je haar als klein droppie neerzette, dan leek ze wel zo'n opwindpoppetje, dan begon ze namelijk met haar heupjes te wiegen en daar stopte ze ook niet meer mee. Toen ze 2 jaar oud was, mocht ze dan eindelijk op peuterdans, geweldig vond ze het! Met 4 jaar is ze daarmee gestopt, een nieuwe periode brak aan, de periode van naar school gaan en van zwemles. Ook deze fase is natuurlijk helemaal geweldig, maar haar passie voor dans blijft.

Nu is ze bijna klaar met zwemles en zag ik toevallig vrijdag een flyer waar op stond dat ze bij ons in het dorp gaan starten met danslesssen en nog wel bij haar op school ook! De groep start pas bij voldoende aanmeldingen, dus ze heeft eerst nog even rustig de tijd om haar zwemdiploma te halen.

Op diezelfde flyer stond ook dat ze afgelopen zaterdag een open dag hadden, met allerlei workshops en lessen en met klap op de vuurpijl 'cupcakes versieren', dat was dus wel wat voor ons! Dus ik met 3 kinderen in de auto daar naartoe in de hoop dat dochterlief misschien een workshop dans kon gaan volgen. 

Mijn oudste zoon heeft al een tijdje een fascinatie voor gitaren, het allerliefste zou hij er zelf eentje bespelen, maar is (bijna 7 jaar) hij niet wat te jong? Eigenlijk wilde hij niet mee naar de open dag, dat vond hij echt veel te spannend, maar na hem duidelijk gezegd te hebben dat hij echt nergens aan deel hoefde te nemen en hij een cupcake mocht versieren, was hij toch om. Stiekem wilde hij ook wel heel erg graag mee, maar die spanning, dat blijft een dingetje.

Toen we binnenkwamen merkten we al snel op dat we de eersten en de enigen waren, jammer voor hen, maar perfect voor ons! Mijn oudste benoemde zelf nog even dat hij het allemaal wel wat spannend vond, maar toen de mevrouw vertelde dat er een gitaarleraar in het kamertje links van ons zat, met daarbij een aantal gitaren waar hij op mocht proberen te spelen, was hij snel verdwenen. Op weg naar dat kamertje wel te verstaan! Niks geen spanning meer, maar alleen de passie en de fascinatie voor de gitaren en het leren van het bespelen van een gitaar, geweldig en zo trots op hem!

Hij kreeg een gitaar in zijn handen en begon gelijk te spelen. De leraar die er bij zat gaf hem wat kleine tips en vertelde hem een aantal basis dingen. Daarna mocht mijn zoon een soort ritme spelen (op één snaar) waar hij dan een liedje bij ging spelen, erg leuk. De blijheid straalde van mijn moppie af, hij was helemaal gelukkig met wat hij op dat moment deed.

IMG_20160118_134800_1453122052.JPG

Na een tijdje gespeeld te hebben en de gitaar even afgegeven te hebben aan zijn zusje, tja die wilde natuurlijk ook even proberen, wilden de kinderen toch ook nog wel even verder rondkijken. En dat was geen verkeerde keuze, ze kwamen namelijk in een ruimte terecht waar maar liefst 2 drumstellen en een keyboard stonden. De kids mochten alles proberen, nou, dat lieten zij zich natuurlijk geen tweede keer zeggen. Mijn oudste op het ene drumstel, mijn middelste op het andere drumstel en mijn jongste stond erbij te kijken met zijn handen voor zijn oren. Maar de mevrouw van de muziekwinkel had wel een goede oplossing en zette hem achter het keyboard. Ze vonden het alle drie prachtig, helemaal wanneer er ook nog muziek bij aanging en de discolichten begonnen te knipperen.

DSC_2262_1453121739.JPG

Als afsluiting nog een mooie en lekkere cupcake maken en de ochtend was weer voorbij, hoe een simpele open dag, zo veel blijheid en enthousiasme teweegbrengt, geweldig!

DSC_2267_1453121871.JPG

Overigen bleken er achteraf geen workshops dans te zijn, iets waar we in eerste instantie voor gingen, maar ik denk niet dat de kinderen het gemist hebben :-)

Nu zitten we te twijfelen of onze zoon niet nog iets te jong is voor gitaarlessen, wie heeft daar ervaring mee?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je