{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoeken naar een flexibel kinderdagverblijf voor Sef

Wikken en wegen, voors en tegens, do's en dont's betreft de kinderopvang van mijn lieve baby, mijn eerste kind, mijn dilemma's op een rij..

Afbeelding blog 'Zoeken naar een flexibel kinderdagverblijf voor Sef'

In de maand oktober is mijn zoon Sef 6 maanden oud geworden. Al tijdens de zwangerschap heb ik Sef aangemeld bij een KDV vlakbij mijn huis waar ze leuke activiteiten doen met de kleintjes. Denk aan vingerverven met appelmoes, iets wat je thuis dus nooit zou doen! Toen Sef 2 maanden oud was, realiseerde ik mij dat we flexibele opvang nodig hadden omdat pappa onregelmatig in de zorg werkt. Niet zo handig om dat dan pas te beseffen, maar ja... tijdens de zwangerschap dacht ik wel vaker niet verder dan 1 stap vooruit.. Op dat moment heb ik Sef nog bij 2 andere KDV ingeschreven. Het eerste KDV doet namelijk niet aan flexibele opvang. Het 'onhandige' (luxe?) aan de gehele situatie is dat ik werkzoekend ben en nog helemaal niet weet wanneer we opvang nodig hebben en voor welke en hoeveel dagen. Ik zal met mijn toekomstige werkgever bespreken hoeveel dagen ik (thuis) werk.

Hoewel ik nog niet direct zicht heb op een baan maar het in mijn branche (media) zeer regelmatig voorkomt dat je donderdag een gesprek hebt, vrijdag hoort dat je de baan hebt en de vraag krijgt of je maandag al kunt beginnen, zijn we wel al op bezoek geweest bij de 2 KDV waar ik Sef als laatste heb ingeschreven. En dan gaat er een wereld voor je open. Want hoe flexibel is flexibel? En je ontdekt de verschillen in beleid en visie. Wat neem je wel/niet mee (poedermelk, slaapzak), wel of niet een zoete tractatie bij een verjaardag, een moestuin of niet (waar die wel was stonden paardenbloemen..), op de dag meerdere keren contact met de ouders (Ipad updates via een app of gewoon niet), breng en haaltijden (flexibel?), uurprijs, minimale afname, horizontale of verticale groep (alle leeftijden bij elkaar of niet), veel of weinig flexwerkers, laten ze je kindje lang huilen om hem te 'trainen', en nog zo veel meer!

Al met al heb ik een redelijke indruk gekregen van het KDV. Maar de voors en tegens moet ik nog tegenover elkaar zetten. Ik zal waarschijnlijk regelmatig tot 18:00 uur op kantoor moeten zijn, dat is heel normaal in de media. Zie dan maar eens vanuit Amsterdam of 't Gooi in een kwartier bij het KDV te zijn. Wat niet normaal is in de media is thuis werken en parttime is ook wel een onhandige. Tja... uiteraard zoek ik ook buiten de media en lekker in mijn eigen stad. Maar daar kom ik bij gebrek aan specifieke ervaring niet eens door de eerste ronde. 

Nu willen we ook nog gastouders bezoeken. Nadelen zijn al wel dat als je gastouder ziek is of op vakantie gaat, je zelf een oplossing moet zoeken die vast niet altijd lekker mengt met je baan. Voordat je zwanger raakt en als je zwanger bent denk je bij jezelf dat het 'allemaal wel goed komt'. Maar zodra die kleine zich heeft aangediend is daar een hele inflexibele wending in gekomen.

Gelukkig hoef ik nu nog niet te beslissen maar wie weet wat er morgen gaat gebeuren..

Tags: #Baby & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je