{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zoals voorspeld, was alles maar voor korte duur

Mijn man werd terug geroepen door zijn ouders en alles was weer begonnen. Ik kon zeggen wat ik wilde, de fout lag altijd bij mij

Afbeelding blog 'Zoals voorspeld, was alles maar voor korte duur'

Wij waren inmiddels al een paar weken verder na ons laatste bezoek aan zijn ouders. Of het niet waar was. Mijn man kwam op een dag thuis van zijn werk en hij gedroeg zich heel vreemd. Ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij zei nee er is niks, ik heb mijn ouders gesproken en zij vonden het niet leuk dat ik zo hard was die ene dag. Zij willen later ook even langs komen om met J. te spelen. Ik keek hem aan en zei later? Wat is later, het is al 19 uur en J. gaat over een half uurtje in bad en dan naar bed. Moet ik weer rekening met jouw ouders gaan houden? En waar is datgene wat je ze duidelijk hebt gemaakt gebleven? Ik heb een gezin, ik ben jouw vrouw en daar hebben zij mee te dealen? Precies wat ik al dacht, opkomen voor je gezin is maar voor korte duur bij jou. Jij zal nooit maar dan ook nooit voor je gezin kiezen en J. en ik zullen nooit op nr. 1 bij jou staan.

Met die woorden pakte ik J. op en ging met hem naar boven. Ik was heel verdrietig en boos tegelijk. J. voelde het aan dat ik onrustig was en begon te huilen. Ik herpakte mijzelf en deed J. in bad. Nadat hij uit zijn badje kwam, hoorde ik de ouders van mijn man al binnen komen. Mijn man rende naar boven en vroeg of ik naar beneden kwam. Ik zei meteen tegen hem "laat jij nu serieus jouw ouders alleen beneden zitten?" Hij keek mij heel raar aan en zei dat is toch niet zo erg? Ik zei er niks op en zei tegen mijn man dat ik zo naar beneden kom met J. en hij ook over een half uur naar bed gaat.

Beneden gekomen, rook ik een zware parfumlucht in de woonkamer. Die lucht kwam van zijn moeder. Ik werd er misselijk van en ik wist ook meteen al dat dit een onrustige nacht voor J. zal worden. Half uur was voorbij en nam J. over van zijn moeder en zei dat hij naar bed gaat. Het is nog een baby en hij heeft zijn slaap nodig. Ik ga ook niet meer tegen u zeggen om overdag langs te komen, want dat doet u toch niet. Met die woorden liep ik naar boven en kleedde J. om. Zijn hele pyjama rook naar die vieze parfum. Ik kon hem eigenlijk weer in bad doen. Nadat J. in bed lag, liep ik naar beneden en zag ik dat zijn ouders aanstalten maakte om naar huis te gaan. Ik begon de keuken op te ruimen en zette de voedingen van J. alvast klaar.

Mijn man warmde zijn eten op, hij had namelijk net als ik nog niet gegeten. Hij vroeg of ik al had gegeten, ik zei nee ik ga zo ook eten. Mijn man deed afstandelijk en sprak bijna niet met mij. Ik vroeg hem niks, at mijn eten op liep naar boven, nam een douche en ging in bed liggen. Mijn man riep mij en vroeg mij wat er was. Ik keek hem aan en zei: wat er met mij is? Ga je mij die vraag serieus stellen? Mijn man deed alsof hij mij niet begreep en ik zei verder niks meer. Mijn man zei, ik vond het niet zo nodig dat jij J. om 20 uur naar bed bracht. Deed je dat express? Ik zei, ik vind het niet nodig dat jouw ouders hier komen terwijl ze weten dat een baby zijn slaap nodig heeft. Dit is namelijk niet de eerste keer dat ze het doen. Langskomen wanneer ze weten dat J. moet slapen. Ik zei tegen mijn man, jij wilt naar de pijpen van jouw ouders dansen, prima. Neem mij er niet in mee. Ik vertik het om naar de pijpen van jouw ouders te dansen na alles wat zij ons hebben aangedaan. Jij vergeet heeeel snel, ik niet! Met die woorden liep ik weer naar boven en ging ik slapen. Mijn man kwam later de slaapkamer binnen om met mij te praten. Ik deed alsof ik sliep en reageerde niet op hem.

De volgende ochtend ging mijn man naar zijn werk en maakte mij wakker om J. te voeden. Ik keek hem aan en vroeg zie ik je later of eet je bij je ouders? Hij keek mij aan en zei nee, ik heb nagedacht over wat je zei. Je hebt gelijk, mijn ouders moeten maar komen wanneer het ons uit komt en niet wanneer het hen uit komt. Zij moeten rekening houden met J. en J. niet met hen. Ik zal dat ook aan ze zeggen. Ik keek hem aan zei "wij weten allebei dat dit maar voor korte duur is. Je ouders hoeven je alleen maar terug te roepen of je moeder hoeft maar even zielig te doen bij je dan zijn wij weer terug bij af." Mijn man zei nee zo zal het niet meer gaan. Ik wil volledig voor mijn gezin gaan en niet half. Laat dat dan ook zien zei ik tegen hem. Je bent loyaal naar de verkeerde personen. Hij gaf mij een kus en zei het komt goed, ik moet nu echt gaan.

Aan mijn man zag ik dat hij echt moeite deed om voor zijn gezin te gaan. Ook zag ik dat zijn ouders het niet goed vonden hoe hij voor zijn gezin ging.

De feestdagen kwamen er aan. Ik keek er helemaal niet naar uit en had er ook totaal geen zin in. Ik was op het ergste voorbereid....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je