{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo veel moois om van te genieten

Het moederschap is een overweldigend iets. Zoveel om aan te wennen en nog zo veel meer moois om van te genieten.

Afbeelding blog 'Zo veel moois om van te genieten' Achtergrond blur afbeelding

'Het mooiste wat je kan overkomen', 'Geniet van deze prachtige tijd', 'Mama worden en zijn is zo mooi', 'Geniet volop want voor je het weet is ze groot'. Dat laatste gaat nog wel even duren maar dat de tijd vliegt is een feit. Het zijn een paar 'cliché' zinnen die je als nieuwe moeder vaak hoort. En stuk voor stuk kloppen ze als een bus. De komst van Donna is het mooiste dat mij kan en is overkomen. Van elk moment geniet ik, de lastige huiltjes even daar gelaten. Mama mogen zijn is een voorrecht, ik prijs mij gelukkig en gezegend met onze gezonde liefdevolle Donna. 

Vandaag, beter gezegd vanavond laat, is Donna alweer drie weken jong. Wanneer was ik ook alweer zwanger? Waar is de bolle uitpuilende buik gebleven? Het is voorbij, het is weg. In plaats daarvan hebben we nu een prachtig klein poppetje. Terugkijkend naar foto's van de zwangerschap voel ik ongekende trots en blijdschap. Mijn zwangerschap was een feestje en grote vreugde. Hoe groter de buik, hoe groter mijn glimlach. Het waren 9 prachtige maanden. 

De komst van Donna heeft voor nieuwe vlinders gezorgd. Elke dag fladderen ze in en om mij rond. Op een roze wolk en in de zevende hemel. Wat ben ik blij. Wat ben ik trots. Wat ben ik bevoorrecht. Ja, heel veel is ook wennen en vaak spannend want voor alles een eerste keer. Daar horen ook onzekere momenten bij maar zelfs die onzekere momenten en gevoelens zijn bijzonder op zichzelf. 

Haar eigen geurtje herken ik nu al uit miljoenen, dagelijks snuif ik het op, daar kan geen Zwitsal tegen op. Haar 'eh eh' geluidje wat het signaal is voor een darmkrampje, de warmtecompres gaat gelijk de magnetron in. Haar niet te stoppen gehuil (met kikker melodie) als ik haar uit kleed, ze is net als ik niet bepaald fan van de kou. Haar lachje als ik haar kleine kusjes geef, zo waardevol. Haar kleine ronde oogjes, nu al zo wijs de wereld in kijkend. 

Het is allemaal zo mooi. Zo bijzonder. Zo eigen. Zo persoonlijk. 

Als ik Donna aan de borst leg, neem ik steeds de tijd om haar te observeren. Van links naar rechts. Van boven naar onder. Van top tot teen. Haar momenten van drinken zijn voor mij de momenten om haar nog beter tot mij te nemen. De voedingsmomenten zijn al wonderlijk op zichzelf. Een sterke connectie tussen ons beide. Daar kan niemand tussen komen. Ondertussen bekijk ik elk plooitje, nageltje, wimpertje, geboortepukkeltje, adertje en belijning. 

Uniek. Donna is uniek. Net als elk ander waardevol kindje, ze zijn allemaal een uniek exemplaar. 

Er is zoveel moois om van te genieten. In deze drie weken heb ik al zoveel om later aan Donna te vertellen. En het zal alleen maar meer en intenser worden. 

Voor nu een mooie afsluiter van deze week. 

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je