{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo mooi, hoe kinderen je kunnen blijven fascineren!

Na het tekentalent van mijn oudste en het kleurtalent van mijn middelste, is het nu de beurt aan mijn jongste!

Afbeelding blog 'Zo mooi, hoe kinderen je kunnen blijven fascineren!' Achtergrond blur afbeelding

In mijn opleiding heb ik vroeger een blok gehad waarin we kindertekeningen onder de loep gingen nemen. Kleine kinderen uitten veel emoties door middel van tekenen. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat dit ook zeker een uitlaatklep voor ze is en dat ze ook heerlijk rustig worden van tekenen en kleuren. 

Mijn oudste twee kinderen tekenen tegenwoordig echt de meest prachtige dingen. Mijn oudste zoon is helemaal gek van treinen en tekent de ene naar de andere fantastische trein. Van intercity tot TGV, alles komt voorbij en wordt tot in de puntjes gedetailleerd getekend. Mijn dochter is meer een kleurwonder. Zij heeft het liefst dat ik een leuke kleurplaat voor haar print die zij dan vervolgens mooi inkleurt. Als de kinderen meedoen met een kleurwedstrijd, dan kan je er bijna altijd van uit gaan dat mijn meisje één van de gelukkigen is die tot de winnaars behoort. Dit tot vreselijke (begrijpelijke) ergernis van haar broer, want hij kleurt vaak nog net iets mooier dan zij (tja.. hij is dan ook 2 jaar ouder, maar dat is lastig uit te leggen).

Mijn jongste zoon kraste tot voor kort nog al zijn blaadjes onder, hij nam er dan ook zeker niet de tijd voor en ook bleven helaas de stiften (want daar tekenen ze het liefst mee) niet gespaard. Veelal verdwenen de stiften, nadat mijn jongste telg er heerlijk mee gekleurd/geduwd had, steevast in de prullenbak, omdat simpelweg de punt verdwenen was. Maar sinds een aantal dagen, is er ineens een omslag in het tekentalent van mijn jongste krummel. Waar het eerder nog krassen was, ontstaan er sinds kort fascinerende tekeningen.

tekening 1 noud.jpg

Hij is er ook echt heel erg geconcentreerd mee bezig elke keer, en kan dit ook een hele tijd volhouden. We hebben hem een tijdje geleden geleerd hoe hij een poppetje moet tekenen, maar ik heb niet het idee dat hij dit op zijn tekeningen aan het doen is. En als ik hem vraag naar wat hij getekend heeft, dan komen de meest wonderlijke verhalen. 

tekening 2 noud.jpg

Ik heb mijn oude studieboeken er al bijgehaald, maar ik kan niet helemaal plaatsen of dit binnen de 'normale' tekenontwikkeling van een peuter hoort. Ik vond het echter wel zo fascinerend, dat ik het graag met jullie wilde delen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je