{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zo krijg jij een gelukkig kind!

Afbeelding blog 'Zo krijg jij een gelukkig kind!'

Behalve gezondheid is gelukkig zijn één van de belangrijkste dingen in het leven. Voor de meeste ouders telt dan ook maar één ding: je wilt je kind gelukkig zien. Het ene kind is van zichzelf al wat blijmoediger dan het andere. Dat heeft voornamelijk met het karakter te maken. Heb jij een wat minder opgewekt kind of zit je kind even wat minder in zijn vel? Daar kan je als ouder je kind in de meeste gevallen prima bij helpen. Vandaar dat we hieronder een aantal tips geven. Zo krijg jij een gelukkig kind!

Veel knuffelen!

We beginnen meteen maar met het allerbelangrijkste: veel knuffelen. Door je kind veel te knuffelen wordt een gelukshormoon aangemaakt. Een extra portie geluk voor jezelf maar zeker ook voor je kind. Bovendien krijgt een kind dat veel geknuffeld wordt hiervan zelfvertrouwen.

Echte aandacht

Natuurlijk geef je als ouder je kind aandacht, maar in dit geval gaat het over Echte aandacht. Wat is Echte aandacht? Lees een boekje of doe een spelletje met je kind en ben daar op dat moment ook alleen maar mee bezig. In deze tijd van tablets en mobiele telefoons zal dat heus niet altijd meevallen, maar echte aandacht is wel een voorwaarde voor geluk bij je kind. De hele kleintjes zullen er misschien nog weinig van merken, maar zodra je kind iets ouder is, voelt hij heel goed dat hij maar halve aandacht krijgt.

Gezond eten en voldoende bewegen

Natuurlijk, op de korte termijn worden jij en je kind vast heel gelukkig van een frietje met een dikke klodder mayonaise en daar is helemaal niets mis mee. Het is wat anders als jullie elke dag dit soort junkfood eten. Je kind kan dan dik, sloom en minder energiek zijn. Niet echt bevorderlijk voor het geluksgevoel. Dit in tegenstelling tot voldoende bewegen. Een uurtje samen wandelen in het bos kan wonderen verrichten!

De drie R`en

De drie R'en...wie kent ze niet ? Rust, Reinheid en Regelmaat zijn voor een kind immers erg belangrijk.

  • Creëer Rust door niet iedere dag een vol programma voor je kind te plannen. Geef je kind de ruimte om zijn eigen gang te gaan. Door lekker een beetje te kunnen aanrommelen, komen vaak de meest creatieve ideeën naar boven!
  • Zorg op tijd voor een schoon bad en bed voor je kind, maar overdrijf het puntje Reinheid niet. Een kind kan prima om de dag in bad en het huis hoeft ook niet altijd spic en span te zijn. Zo houd jij extra tijd over voor je kind!
  • Je hoeft echt niet iedere minuut van de dag op de klok te kijken, maar zorg wel voor een beetje Regelmaat in jullie leven. Veel kinderen houden er wel van om ongeveer te weten waar ze aan toe zijn.

Is je kind echt niet gelukkig?

Bovenstaande tips zijn handvaten om te gebruiken bij de opvoeding in het algemeen of als je kind even wat minder in zijn vel zit. Is je kind echt niet gelukkig? Dan is er misschien wat meer aan de hand. Zoek in dat geval altijd hulp!

Hoe zorg jij ervoor dat jouw kind gelukkig is? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je