{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zie jij wat er is getekend?

Zie jij alles of blijft er toch iets voor je verborgen? Ik ben benieuwd of je dit allemaal had ontdekt....

Afbeelding blog 'Zie jij wat er  is getekend?' Achtergrond blur afbeelding

Zomaar een tekening van één van mijn kleuters uit de klas. Mijn eerste vraag wat zie je?..................................
Een boom, wolken, een zon en een molen. Maar wat zie je nu echt? Kijk verder...

Zie je die uil? De boom is zijn huis. Hij vindt het fijn om bij de molen te wonen. Het draaien van die grote dingen is een muziekje voor hem en dan valt hij is slaap.

Zie je al die raampje met de gordijnen? De boer die in de molen woont vindt het fijn om zoveel raampje te hebben. Dan kan hij overal naar buiten kijken. Maar wanneer hij wil slapen moet alles dicht. Zijn moeder heeft de gordijnen voor hem gemaakt.

Zie je het slot? Vandaag is de molen dicht. De boer is boodschappen halen en het slot kan je met een sleutel opmaken. Maar de sleutel heeft de boer, dus we kunnen er nu niet in.

Zie je de kittens en het hondje? Ik denk het niet, want die wonen in het huis en de molen is op slot. daarom kan je ze niet zien, maar ze wonen er wel. Lotte (het meisje van de tekening) wil ook graag een puppy en een kitten.

Lotte is net 6 geworden, maar zie je hoe goed ze heeft nagedacht over deze tekening? Probeer het eens bij jouw kind. Een tekening kan meer vertellen dan dat je in eerste instantie ziet. ga ervoor zitten en ontdek de fantasiewereld van je kind. Een aanrader! Ik heb een half uur met Lotte over haar tekening gepraat. Heerlijk! En de rest van de klas? Er kwamen steeds meer kindjes bij ons zitten. :-)

 

1

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je