{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zakgeld: wanneer? Hoeveel??

​Ik zit net een onderzoek te lezen van het Nibud. Ze hebben onderzoek gedaan naar zakgeld.

Afbeelding blog 'Zakgeld: wanneer? Hoeveel?? ' Achtergrond blur afbeelding

Ik zit net een onderzoek te lezen van het Nibud. Ze hebben onderzoek gedaan naar zakgeld.

Bijna de helft van de vijfjarige krijgt zakgeld… ! WTF? Ik heb daar eerlijk gezegd nog niet eens een seconde over nagedacht.. oh wacht nu al wel een paar seconden (hihi). Maar een vijfjarige zakgeld geven? Ze is nu wel bezig met rekenen, maar echt de waarde van geld kent ze (nog) niet. Zou het dan helpen om zakgeld te geven? Ik vind het allemaal wel wat vroeg.

Mijn vijfjarige vind het wel super leuk om winkeltje te spelen met echt geld, maar telt dan in aantal munten in plaats van waarde van munten.

Overigens kwam er uit het onderzoek wel dat een vijf/zes jarige tussen de een en twee euro zakgeld per week krijgt en dit loopt op tot bijna vijf euro voor een twaalfjarige.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jullie het aanpakken met zakgeld. Dus hoe oud is je kind en hoeveel zakgeld krijgt hij/zij? Wat doen ze ermee? Ik bedoel dan is het puur voor het kopen van snoep, koek en chips? Of wordt er ook gespaard voor iets van speelgoed of iets dergelijks wat ze heel erg graag willen hebben? 

Tags: #Kids & Zo

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je