{{ message.message }}
{{ button.text }}

You release my inner Freddie Mercury

Ruimen, ruimen, ruimen. De hele dag door kan ik wel opruimen en schoonmaken. En laat dat nu niet een van mijn beste kwaliteiten zijn.

Afbeelding blog 'You release my inner Freddie Mercury '

Vandaag was zo'n dag dat ik niet vooruit te branden was. Drie dagen gewerkt en vandaag vrij. Even lekker niks doen, of toch wel?

Vannacht om 2 uur was ik eindelijk klaar om naar bed te gaan. Nog even zus en nog even zo en ineens was het half 2. Net toen ik opstond om mijn bed op te zoeken hoorde ik een enorm gehoest uit de kamer van Elfa. Ik bleef even luisteren maar het leek alleen maar erger te worden. Ik ging maar eens even polshoogte nemen. Ze had zichzelf wakker gehoest dus ik haalde haar even uit bed. Het hoesten bleef maar aanhouden dus even wat water geven. Bijna in één teug ging de beker leeg, maar het hoesten bleef. Ik was alleen vannacht dus ik kon de verleiding niet weerstaan om haar bij me te leggen. Veel gezelliger en dan hoefde ik niet heen en weer te lopen. Een grote glimlach van oor tot oor toen ze in het grote bed mocht. 

Ik ging naast haar liggen en ik hoorde haar zuchtend "mamaaaa" uitademen. Haar armpjes zochten mijn nek en ik werd plat geknuffeld. Ik kon me voorstellen dat een volwassen hoofd op haar armpje niet heel fijn was dus voorzichtig tilde ik mijn hoofd op. Voor haar een aanmoediging om haar armpje nog dieper in mijn hals te begraven en me stevig te knuffelen. Na wat gekeuvel legde ik haar toch even naast me in plaats van half op me. Nog even een slokje water en we vielen in slaap. 

Vanochtend werd ze kreunend wakker. Ze had "au" zei ze. Waar ze dan pijn had, vroeg ik haar. Ze wees naar haar hoofd. "Heb je hoofdpijn?" vroeg ik haar. "Jaaa" zuchtte ze. Toen we eenmaal uit bed waren leek er niets meer te merken van haar hoofdpijn. Ik denk dat wel elkaar verkeerd begrepen hadden want ze was weer één bonk energie. Ik had een andere state of mind. Iets met, te laat gaan slapen en te vroeg opstaan. 

In de woonkamer was het nog één grote puinzooi, omdat ik gisterenavond ook geen zin had gehad. Er moest echt opgeruimd worden. Schoorvoetend zette ik mezelf aan het werk. In de keuken had ik in mijn slaperigheid wat koffie gemorst en Elfa ging erbij staan. Wijzend met haar vinger naar de koffieprut zei ze "bah". "Ja ik weet het, ik moet stofzuigen" zuchtte ik. "Wil je mama straks helpen stofzuigen?" vroeg ik. Elfa rende naar de stofzuiger en begon op de knopjes te drukken. Haar enthousiasme was niet te stuiten, daar kon ik moeilijk weerstand tegen bieden. Dus daar ging ik met een stofzuiger en een dreumes in mijn kielzog aan de slag. Elfa was al snel haar interesse verloren in het stofzuigen en had haar favoriete item uit mijn kledingkast gevonden. 

Iedere ochtend pakt ze voor mij mijn schoenen en iedere ochtend opnieuw probeert ze me in mijn trouwschoenen te krijgen. Naaldhakken met open tenen, niet echt dagelijks schoeisel, maar voor haar plezier trek ik ze altijd even aan. Dan staat ze me met een groot genoegen te bewonderen. Dus toen ze met mijn trouwschoenen aan kwam zetten was ik zo gek nog niet of ik trok ze aan. Daar stond ik dan op mijn naaldhakken, nog in pyjama te stofzuigen. In mijn hoofd zwol de stem van Freddie Mercury aan en I want to break free werd ingezet. Glimlachend maakte ik mijn klusje af. Ineens leek dat hele opruimen en schoonmaken veel minder erg dan ik van tevoren dacht. 

schoenen.jpg de geliefde schoenen

Nadat Elfa op bed lag, ben ik zonder morren verder gegaan met het huishouden.  Wat heerlijk om zo'n vrolijke stuiterbal in huis te hebben. Zelfs na een kort nachtje weet ze mijn energie weer terug te krijgen. Hoe krijgt ze het toch voor elkaar? Misschien zijn het de nachtelijke knuffels die me extra energie gaven of haar enthousiasme. Ik weet in ieder geval dat het zonder haar maar een saaie boel zou zijn hier in huis en rommelig...

(alhoewel, ze zelf ook een bijdrage heeft aan de rommel, zoals te zien is op bovenstaande blogfoto)

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je