{{ message.message }}
{{ button.text }}

Woensdagmiddag tips voor binnenshuis

Afbeelding blog 'Woensdagmiddag tips voor binnenshuis'

Woensdagmiddag; de kinderen zijn lekker thuis van school, maar wat ga je doen? Er is van alles te beleven binnen en buiten. Hierbij een aantal doe tips voor de woensdagmiddag die eigenlijk altijd wel kunnen voor thuis!

Speelgoed

Binnen is natuurlijk ook genoeg te beleven. Al dat speelgoed wat kinderen tegenwoordig hebben, daar is altijd wel wat leuks mee te doen. Zoals het spelen met bouwstenen (Duplo). Je kunt samen met je kinderen een kasteel maken met paarden en ridders of een woonhuis met een heuse keuken en badkamer.

Spelletjes

Spelletjes spelen is ook altijd leuk. Je kunt spelletjes spelen zoals verstoppertje, tikkertje zonder dat je verder nog iets nodig hebt. Maar een bordspel is ook leuk. Zo zijn spelletjes zoals memorie en domino ook leuk voor kleinere kinderen. Maar ook spelletjes zoals Elefun en Wiebelboom (van Winnie the Pooh) kan ook al gespeeld worden door kinderen van ongeveer drie jaar. Ook Quizzy is erg leuk voor kinderen, al kunnen daar wel wat moeilijkere vragen bijzitten. Quizzy hebben ze in allerlei soorten en maten, zoals Hello Kitty en Disney.

Puzzelen

Puzzelen is ook een leuk tijdverdrijf. Neem lekker de tijd om samen een puzzel te maken. En als je dat met z’n tweeën doet kan je een wat moeilijkere puzzel pakken om je kindje te stimuleren goed te kijken en te denken en ondertussen helpen.

Knutselen

Ook knutselen doet het altijd goed. Verven is daarbij vaak favoriet, lekker kliederen. Je kunt tegenwoordig in veel discountwinkels goedkope schildersdoeken kopen. Hierop kun je, je kinderen iets moois laten schilderen en dan dit ophangen in je huis (of als cadeau aan iemand geven). Ook stempelen met aardappelen in verf is leuk. Snij een grotere aardappel door midden, snij er vervolgens een figuur uit (een ster bijvoorbeeld) en stempel er maar op los.

Herfst

En dan nog als herfst tip: heb je nog de bladeren, eikels, kastanjes etc. die in het bos gevonden zijn. Hiermee kun je leuke herfstpoppetjes maken. Heb je een plekje op een dressoir? Dan kun je daar een leuk thema plekje van maken. Met natuurlijk in de herfst poppetjes gemaakt van de gevonden noten in het bos met als ondergrond de herfstbladeren. (deze plek kan natuurlijk altijd aangepast worden naar feestdag, jaargetij, etc. Heel erg leuk voor kinderen om met een thema bezig te zijn).

En voor alle tips geldt natuurlijk: houd je fotocamera bij de hand. Je weet nooit wat voor leuke foto’s het oplevert! Veel plezier met deze woensdagmiddag tips. Hopelijk zit er voor jou ook een leuke tip bij!

Heb jij nog leuke tips om te doen op een woensdagmiddag? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Kim

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je