{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wijn, wijn, wijn. Is de laatste tijd erg fijn.

Doorkomende tandjes, plakkerige peuters (letterlijk en figuurlijk) en huilbuien. Voor elke gelegenheid is er aanleiding voor wijn.

Afbeelding blog 'Wijn, wijn, wijn. Is de laatste tijd erg fijn. '

Gekscherend zei ik vanochtend nog in een erg gezellig app-groepje: "Het is toch ergens op de wereld wel 17.00 uur?" Met andere woorden: ik zocht naar een excuus om naar de wijn te grijpen. Om 8.30 uur.

Nu zit ik met een enorme mok koffie dit stuk te schrijven en bedenk me hoe het kan dat ik zo'n enorme behoefte heb aan wijn. Nou, best simpel. Ik ben moe. Gewoon heel erg moe. Mijn redenen om naar de wijn te grijpen;

Kleine nuance vooraf: ik drink in werkelijkheid bijna niet.

1. Iris krijgt tanden. De eerste 2 waren er voordat ik er erg in had, maar nu komen er weer een paar aan en deze gaan gepaard met koorts, kwijlen, huilen, spuitluiers, niet willen slapen en willen plakken. En dat is vermoeiend. Als Iris nou enig kind was en ik geen hond had: Geen probleem! Kom maar door met de plak-baby. Met een peuter en een hond ziet het er anders uit. Dus om het enigszins draaglijk te maken is daar in de middag mijn vriend: Zuid-Afrikaanse rode pracht. Uit 2011. Een prachtjaar.

2. Sara zit ook in een plakfase. Maar dan de letterlijke en figuurlijke varianten. Dus de hele dag loop ik met Natusan billendoekjes en van die natte werwerpvaatdoekjes achter haar aan. Tussendoor geef ik wel 100 kusjes op lichaamsdelen die pijn doen, dansen we samen toch nog even op K3 en doen we verstoppertje. Als Sara zich verstopt giet ik snel in mijn mok waar koffie heeft gezeten een scheut Hugo, wit. Drinkt zo lekker weg. 

3. Huilbuien. Geen idee waar ze vandaan komen, maar ze komen om het minste of geringste voorbij. Bij het horen van een mooi liedje, een zielige reclame of gewoon zomaar. Zo sta ik in de Jumbo te grienen bij het lezen van de gebruiksaanwijzing van de muffins die ik eigenlijk niet wil bakken en zo stort ik mij op Boef voor een knuffelbeurt die vervolgens een natte vacht heeft van mijn waterlanders. PMS? Nog aan het ontzwangeren? Geen idee. Weet wel wat helpt: gewoon nog meer gaan huilen en een flesje Rosé. Bij voorkeur Australische. Met ijs, kan ik meer drinken. 

4. Een vriendin met een geheim. Zorgt ook voor huilbuien en past ook wel hierboven. Maar het zet mij vooral aan het denken. En hoe ik met haar (en haar man) heb te doen. Ik giet mijn theeglas vol met een zoete witte wijn, merkloos en heel goedkoop. 

5. Ik ben zo moe. Gewoon zo moe. Ik zei het al eerder, maar het is zo'n goed moment voor een wijntje. Uitslapen doe ik zelden, hooguit 2x per jaar. Elke dag sta ik gemiddeld om 7.00 uur op. Ook op zondag. Kinderen en hond houden geen rekening met zondag. Elke dag ben ik in de weer met wasgoed, overig huishouden, zorg voor gezin en wijn. 

Wijn is ook een mooi cadeautje gedurende de dag. 3 dagen was opgevouwen? Wijn! Stofzuigen en dweilen? Wijn? Weer een gezonde volwaardige maaltijd in elkaar weten te draaien? Wijn! Maakt niet uit welke. Gewoon wijn, wat er maar voor handen is. De redenen voor wijn kan je dus gewoon zelf bedenken, naar eigen wens invullen. Mooie aanbieding gescoord? Net dat laatste jurkje in jouw maat? Je peuter die in het Engels alle kleuren kan opnoemen? 

Pak een mok, longdrinkglas, whiskeyglas of gewoon een echt wijnglas (die ik overigens wel ergens heb. Op zolder) en giet m vol met je favoriete wijntje. 

Proost!

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je