{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wie was er bij je bevalling aanwezig?

Alleen je partner, je moeder? Je zusje? Je vriendin of je hele familie? Wie mocht(en) er bij je bevalling aanwezig zijn?

Afbeelding blog 'Wie was er bij je bevalling aanwezig?'

Toen ik net zwanger was vond ik het een goed idee wanneer mijn vriend, mijn moeder en mijn zusje allemaal van de partij zouden zijn tijdens de bevalling. Hoe dichter ik bij mijn uitgerekende datum kwam hoe minder ik achter dat idee stond. In het begin leek het me voor hen en voor mijzelf wel fijn om ze allemaal bij me in de buurt te hebben tijdens het “moment suprême”. 

Na een tijdje zei mijn vriend dat hij dat toch niet zo’n fijn idee vond om met zo veel mensen te zijn op deze belangrijke en vooral intieme gebeurtenis. Ik baalde daar in eerste instantie wel van, want ik wilde het graag met iedereen delen. Maar naar mate ik bijna uitgerekend was draaide ik 180 graden om en begreep ik zelf niet eens meer hoe ik überhaupt op het idee was gekomen om hen uit te nodigen. Ik besloot met ze af te spreken dat ze wisten wanneer ik “begonnen” was en daarna opnieuw zou bellen wanneer de baby geboren was.

Zo gezegd zo gedaan

Naast mijn partner waren heb ik ontzettend veel verpleegkundigen, dokters, verloskundigen en andere specialisten aan mijn bed gehad in de 48 uur die ik in het ziekenhuis verbleef en dat waren er meer dan genoeg. Gelukkig had ik vaak mijn bril niet op, dus leken ze allemaal op elkaar, haha.

Achteraf ben ik blij dat ik dit grote avontuur “alleen” met mijn partner heb mogen beleven. Hij was mijn grote steun en toeverlaat tijdens mijn toch wel zware bevalling. Zeker bij een zware bevalling wil je volgens mij zo min mogelijk mensen om je heen hebben. Ik vond het tenminste wel fijn zo.

Wie mochten (of mogen) er bij jouw bevalling aanwezig zijn? Alleen je partner of ook andere mensen? Zou je hier bij een volgende bevalling weer voor kiezen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je