{{ message.message }}
{{ button.text }}

What goes around.. ;)

7 november 2009, de dag waar ik zo naar uitgekeken had.. mijn datum, dat zou hem worden..

Afbeelding blog 'What goes around.. ;)' Achtergrond blur afbeelding

Daar was ie dan hoor.. 7 november 2009! De dag waar ik zo naar uitgekeken had.. De dag dat ik mijn eerste kindje zou krijgen.. Dat was wat mij gezegd was 9 maanden lang, dat was mijn datum! Dat ik ook wel eens te vroeg of te laat zou kunnen bevallen kwam bij mij niet op, al die maanden niet.. Als gezegd werd dat ik daar rekening mee moest houden knikte ik braafjes jaaaa maar van binnen.. Nee hoor 7 november 2009, het scheelde niet veel of ik had 't al op de geboortekaartjes laten drukken.. Zo zou het gaan! Zelfs al bedacht dat haar eerste verjaardag op een zondag zou zijn, wel zo makkelijk is bijna iedereen lekker vrij..

Helemaal klaar werd ik wakker die dag, snel gedoucht want het zou wel eens elk moment kunnen beginnen.. Extra m'n best gedaan op m'n kleding, haar en make up, het was tenslotte een bijzondere dag en ik zou mijn bevalling keurig doorstaan.. al die schrikbeelden altijd op tv, dat zou mij niet gebeuren.. Nog maar even wat kleertjes voor de 12de keer gestreken, tassen weer opnieuw ingepakt en daar zat ik dan.. Niemand mocht meer langskomen want ik zou zo gaan bevallen.. Bij elk schopje, elke beweging die ik voelde wist ik het zeker.. ze is zich aan t voorbereiden, ze komt er aan, elk moment kon er een wee komen.. Weeën die ik lachend weg zou puffen om in een paar uurtjes tijd even vrolijk een kindje op de wereld te zetten.. hoe zwaar kon dat nou zijn!

Hoe later het werd, hoe meer mijn humeur daalde.. maar om 10u s avonds was ik toch nog steeds overtuigd dat t me kon gaan lukken.. Helaas dacht kleine Sophie daar anders over, ze trok haar eigen plan.. En koos haar eigen datum.. Dé datum die in die 9 maanden zo vaak genoemd was. De het-zal-je-toch-gebeuren datum, vrijdag de 13de.. Dat die hele bevalling er ook iets anders aan toe ging hoef ik niemand te vertellen.. Maar toch, het klopte.. En dat doet het nog steeds.. ❤️

Nu telt ze zelf de dagen af tot haar verjaardag, het kan haar niet snel genoeg gaan.. Maaarrr dat zij ook in die bijna 7 jaar flink wat geleerd heeft bleek vanmorgen wel.. Met haar armpjes om me heen zucht ze diep.. 'Ik had gewoon naar jou moeten luisteren mama, dan ging ik vandaag uitdelen en kadootjes uitpakken en taart eten.. ik ga altijd naar jou luisteren, nu moet ik nog 6 hele nachtjes slapen!' Tja en ik weet hoelang 6 nachtjes wachten kunnen duren... vooral deze 6! Maar ja, hoe gaat ie ook alweer.. What goes around..

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je