{{ message.message }}
{{ button.text }}

Werk, studie, kind, huis, sporten, muziek, vrienden...

​Nino is ondertussen alweer de 13 maanden gepasseerd en het leven als moeder is niet meer helemaal nieuw voor me.

Afbeelding blog 'Werk, studie, kind, huis, sporten, muziek, vrienden...' Achtergrond blur afbeelding

We hebben een ritme in de dagelijkse dingen gevonden en alles draait. Het zorgen voor ons kindje, het huishouden, werk en sociale contacten. Maar dat is natuurlijk maar saai en dus heb ik besloten hier weer verandering in te gooien.

Vanaf dit schooljaar start ik naast mijn werk met een studie. Dit is één keer in de maand naar school gaan en vooral daarnaast zelfstudie thuis. Prima te doen leek mij dit toen ik mij hier voor aanmeldde. Ondertussen is de studie nog niet eens begonnen en zie ik de realiteit van dingen toch al iets meer in. Ik heb mijn schoonmoeder gevraagd of ze misschien naast de standaard dinsdag ook de vrijdagmiddag zou willen oppassen zodat ik een studiemiddag heb. Want een dreumes is toch een stuk meer werk dan een baby. Daar ben ik nu wel achter.

Nino kan best momenten zelf spelen maar moet ook dan enigszins in de gaten gehouden worden. Hij vind het maar al te leuk om namelijk dingen te doen die ik een minder goed plan vind. Zoals het klimmen op de trap (dat wordt gauw ook een trap hekje onder aan de trap zetten), de kat bij haar oren grijpen of aan kabels trekken. Ik heb dan ook het gevoel dat ik hem constant in de gaten moet houden en dat zal het leren echt niet bevorderen.

Naast de vrijdagmiddag die Nino dan dus extra naar oma gaat heb ik dit jaar ook meer werkdagen. Ik had deze dagen op zich vorig jaar ook alleen toen kon ik deze enigszins verrekenen met nog over gebleven verlofdagen. Heerlijk. Dit jaar kan dit niet en dit betekend dat ik één keer per maand een extra dag naar mijn werk moet en dan heb ik de studiedagen die buiten mijn werkdagen vallen nog niet eens mee gerekend. 

Naast de persoonlijke groei in mijn werk die ik dit jaar hoop te maken door mijn studie moet er ook echt iets gebeuren op lichamelijk gebied. Ondanks dat ik aan yoga deed ben ik 5 kilo aangekomen het laatste jaar. Alles wat ik niet ben aangekomen tijdens de zwangerschap ben ik wel daarna aangekomen. In de zomervakantie lukte het mij goed om te gaan hardlopen maar hier kan ik mij niet toe aanzetten door de rest van het jaar heen. Ik heb dan ook niet lang nagedacht toen ik een flyer voor een hardlooptraining in de bus kreeg en heb mij hiervoor aangemeld. Hartstikke leuk, één avond per week in een groepje hardlopen. Echter verwachten ze naast deze wekelijkse training van je dat je zelf ook nog eens twee keer in de week een training doet. Pfoeh, dat is best veel.

Ook heb ik Nino en mij weer voor muziek op schoot aangemeld. Dit vond Nino zo leuk de vorige keer dat ik het heel graag weer wou doen. Ik heb hier wel lange tijd over getwijfeld vanwege het al drukke schema maar heb toen toch maar besloten het wel te doen.

Mijn wekelijkse planning begint steeds voller te raken en het schooljaar is nog maar net begonnen en ik voel de stress al aardig zitten.

Mijn week ziet er ongeveer zo uit:

  • Maandag: overdag: werken, 's avonds: hardlooptraining
  • Dinsdag: overdag: werken, 's avonds: thuis omdat mijn vriend gaat sporten & 1x per maand 's middags en 's avonds studie
  • Woensdag: overdag: werken, 's avonds: hardlopen
  • Donderdag: overdag: niks & 1 x per maand werken, 's avonds: thuis omdat mijn vriend gaat sporten
  • Vrijdag: 's ochtends: muziek op schoot, 's middags: studeermoment, 's avonds: eten bij schoonouders
  • Zaterdag: 's ochtends: boodschappen voor de hele week, daarna thuis omdat mijn vriend gaat sporten. 's middags: verschilt, 's avonds: eten bij schoonouders
  • Zondag: 's ochtends: hardlopen, 's middags: huis schoonmaken, 's avonds: niks

De twee momenten van niks wil ik vooral tijd besteden met Nino. Ik vind het belangrijk dat ondanks dat wij een vol programma hebben (oja mijn vriend werkt 5 dagen in de week) dat Nino hier niet te veel van merkt en genoeg tijd met ons doorbrengt.

Deze week was ik ziek. Zondag merkte ik al dat ik verkouden begon te worden. Nino was het zaterdag al. Dinsdag merkte ik op mijn werk dat ik me echt beroert voelde. Hitte aanvallen, misselijk, hoofdpijn, oorpijn, volle neus, hoesten... ach ja, je kent het wel. Ik heb mij voor woensdag ziek gemeld en dat was fijn. Ik geloof dat het met zo een druk schema belangrijk gaat worden op mijzelf te letten zodat ik fit en gezond blijf. Anders wordt het allemaal snel te veel en dat zou sonde zijn. 

Voor dit jaar is het even doorzetten aangezegd om daarna hopelijk weer wat meer rust in te bouwen of misschien wel een tweede kindje. We zullen zien.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je