{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welke fles gaat het worden?

De keuzes, de keuzes. Sta je in een gigantische babywinkel met een assortiment waar je u tegen zegt. en dan een fles moeten kiezen...

Afbeelding blog 'Welke fles gaat het worden?' Achtergrond blur afbeelding

Nou ok, de inleiding is wat mij betreft een beetje overdreven. Want ik had, zelfs voordat ik al zwanger was, allang bedacht welke fles ik zou gaan gebruiken als de kleine er dan uiteindelijk toch zou komen. Namelijk de nieuwe Philips Avent fles. Die ziet er mooi uit, qua vorm leek me dat inderdaad prima passen bij borstvoeding en wat betreft kunstvoeding waren ze in ieder geval heel handig in het gebruik, in verband met de grote opening. I-de-aal! Dus ik had binnen no-time het starterspakket in huis gehaald en uiteraard kreeg je ook nog een flesje bij zo'n pakket en ook nog een bij mijn kolf, dus flesjes genoeg!

Vanaf toen mijn weken zes weken oud was, ben ik haar dagelijks een flesje borstvoeding gaan geven. En wat blijkt dan natuurlijk..die mooie praktische Aventfles past dus helemaal niet bij mijn dochter. Het tuitje is te kort, zit veel te dicht op de bolling van de speen en dat lijkt natuurlijk helemaal niet om mijn niet al te stevige tetten. Ze hapte ontzettend veel lucht en het werd een grote knoeiboel..Daar zit je dan mooi te kijken met je verzameling mooie flessen. En al waren het niet de aller duurste.. het is toch veel geld als je ze niet kunt gebruiken. Eeuwig zonde.. Maar ja, op deze manier doorgaan was ook geen optie. Dus overgestapt op de Dr. Brown flessen met de smalle speen en ik moet zeggen, dat gaat meer dan prima! Deze pakt ze erg goed, scheelt een hoop in boertjes/windjes en ook in het spugen scheelt het. Minder mooi, dat wel, maar ach, dat doet er uiteindelijk ook helemaal niet toe!

Wat ik nu eigenlijk wil zeggen, is niet dat iedereen massaal moet overstappen op de dr. Brown fles, maar, dat je beter even kunt wachten met het kopen van een fles (zeker als je borstvoeding wilt gaan geven), en dan eerst uitproberen wat bij jou en je kindje past. Scheelt in de centen en je probeert niet onnodig een (voor jouw kindje) onprettige fles op te dringen, 'omdat je die nu eenmaal hebt'. 

Tags: #Baby & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je