{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welk ontbijt-type ben jij: 1, 2 of 3?

Wist je dat meer dan 25% van de Nederlanders niet ontbijt*? En dit terwijl het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag! Hoe ziet jouw ochtend er doorgaans uit? Heb jij maximaal 5 minuten voor je ontbijtje of trek je er de hele ochtend voor uit? Wij lichten 3 verschillende ontbijt-types uit met bijpassende recepten!

Afbeelding blog 'Welk ontbijt-type ben jij: 1, 2 of 3?'

Wij zijn benieuwd naar jouw ontbijtmoment en hebben overheerlijke recepten verzameld (passend bij de verschillende types, voor ieder wat wils)! We weten allemaal dat ontbijten heel belangrijk is. Maar toch wordt er vaak maar 5 minuten aan besteed. Op zich geen probleem, want ook in 5 of 10 minuten kun je heel voedzaam ontbijten. Met zuivel bijvoorbeeld, een makkelijke en snelle basis voor je ontbijt en nog lekker ook!

Type 1: maximaal 5 minuten de tijd

smoothieOpzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats... Dit type heeft altijd haast! Vergeet alleen niet om even snel te ontbijten. Binnen 5 minuten heb je al een zeer voedzaam ontbijt gemaakt, zo heb je energie voor 10 om de rest van de dag te knallen! Onze favoriet is de snelle karnemelksmoothie met zomerfruit. Fris en zomers, hmmmm! Bekijk hier nog meer 'ontbijtjes binnen 5 minuten' »

Type 2: maximaal 15 minuten de tijd

1Fijn, een kwartiertje in de ochtend om te besteden aan een goed ontbijt. Lekker bezig! Binnen dit kwartiertje heb je een heerlijke bak havermout met blauwe bessen, walnoten en dadelsiroop op tafel staan! Of wat dacht je van kwark met mango, pure chocolade en walnoten of kwark met honing, kokos, banaan en aardbeien? Bekijk hier nog meer 'ontbijtjes binnen 15 minuten' »

Type 3: alle tijd van de wereld!!!

bowlKijk, dat zouden we allemaal wel willen. Zonder wekker wakker worden, in je kloffie naar beneden en een feestje maken van het ontbijt. Kids vinden het vaak leuk om te helpen in de keuken, betrek ze er dan ook bij, gezellig! Zo kun je bijvoorbeeld een groene smoothiebowl maken. Het is leuk om te doen en het ziet er onwijs lekker uit! Het kost je wel wat bereidingstijd, maar dan heb je ook wat! Bekijk hier nog meer 'ontbijtjes met alle tijd' »

Wij zijn benieuwd: Welk type ben jij?

Wij op de redactie zijn redelijk gehaast:

  • Tina: 'Ik heb nog even' type... Vaak maak ik een snelle havermoutpap die ik thuis eet voordat ik naar kantoor ga. Mijn favoriete variant: met stukjes appel, kaneel en een beetje honing! Erbij drink ik een glaasje yoghurtdrink en een kop thee. 
  • Ziffra: 'Geen tijd te verliezen' type... Ontbijt? Eerlijk gezegd ben ik hier geen held in. Ik weet dat het belangrijk is, maar pak hier te weinig tijd voor. Resultaat: een peer of appel op de fiets en een bakje magere kwark als ik op kantoor ben. 
  • Simone: 'Alle tijd van de wereld' type (in het weekend)... Mijn favoriete bezigheid op een vrije dag! Vaak bij een ontbijttentje op de hoek, daar bestel ik dan ontbijt pannekoeken met rood fruit: overheerlijk!
  • Sophie: 'Geen tijd te verliezen' type... Eerst koffie! En dan een klein pakje optimel in de trein :) 
  • Marion: 'Ik heb nog even' type... Smoothie time! Elke werkdag ontbijt ik met een groene smoothie. Meestal met spinazie, mango en yoghurt!

*Campina voerde dit onderzoek uit in samenwerking met onderzoeksbureau Novio Research. Het onderzoek is afgenomen onder 533 respondenten in de leeftijd van 20 tot en met 65 jaar. 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Campina, maar de inhoud ervan is van onszelf.

 

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je