{{ message.message }}
{{ button.text }}

Welk dier zou ik willen zijn?

Soms zou het zoveel makkelijker zijn om een dier te zijn. Geen verplichtingen, alleen maar denken aan eerste levensbehoeften.

Afbeelding blog 'Welk dier zou ik willen zijn?'

Ik kijk naar Boef en ik zie rust. Het enige waar hij zich druk over kan maken is wandelen in het bos, eten, koekjes en zelfs het rondje om de kerk. Hij maakt zich niet druk over rondrennende peutervoetjes of grijpgrage babyklauwtjes. Ik bedenk mij dat ik best zou willen ruilen. Maar dan wil ik wel Boef zijn. Of een van de andere honden uit mijn directe omgeving; de honden van mijn zus bijvoorbeeld. Of misschien wil ik wel een ander dier zijn. Een lijstje in willekeurige volgorde. 

1. Hond

Ik noemde het net al. Lekker elke dag zwemmen of kuilen graven. 's Avonds op de bank lekker worden gekroeld en regelmatig een extraatje. Bij voorkeur in de vorm van een restje soep of pasta. 

2. Kat

Er zijn binnen- en buitenkatten. Liever een buitenkat. Jagen op muizen en ander ongedierte en dit dan meenemen naar huis om het bij mijn baasjes op bed neer te leggen. 

3. Vis, knaagdier of reptiel

De meesten die als huisdier worden gehouden zitten de hele dag in een kom of kooi en doen maar weinig. In de natuur ben je als vis of knaagdier al gauw een prooidier. Dus deze 3 soorten streep ik van mijn lijstje.

4. Tijger, leeuw of andere grote katachtigen

Jagers bij uitstek. Maar ben je een van de zwakkeren of sta je onderaan in de pikorde dan sterf je van de honger en heb je niet echt een fijn leven. Toch vind ik het prachtige dieren, erg machtig en majestueus. 

5. Insecten

Deze sla ik in zijn geheel maar over. Ik heb er niet zoveel mee. Er zitten prachtige exemplaren tussen en een hommel heeft zelfs een hoog knuffelgehalte, maar ik zou geen goed insect zijn denk ik. 

6. Vogel

Vliegen. Dat is eigenlijk het enige dat aantrekkelijk om als vogel door het leven te gaan. Al moet ik zeggen dat ik een zwak heb voor zwanen; ik vind ze prachtig, imposant en gracieus. Ook vind ik het mooi aan zwanen dat ze hun hele leven trouw zijn aan een partner. 

7. Paard

Op 2-jarige leeftijd vond mijn moeder mij zittend op een groot paard. In de jaren daarna heb ik regelmatig paard gereden en zelfs nog een eigen paard gehad. Toch zou ik geen paard willen zijn. Misschien een wild paard, maar dan ben je een prooidier en dat is niet echt aantrekkelijk. 

8. Olifant, nijlpaard, giraf of neushoorn

Allemaal uitstekende keuzes. Ze kunnen van zich afbijten (al dan niet letterlijk), hebben een dikke huid en zijn planteneters. Gemiddeld genomen worden ze best oud, kunnen hele dagen in een zonnetje of een modderbad liggen poedelen. De olifant heeft als groot voordeel dat ze een eigen douche hebben. 

9. Aap

Allereerst de vraag welke aap ik zou willen zijn. Er zijn zoveel soorten en maten. Misschien de imposante gorilla of de grappige baviaan. De menselijke chimpansee of de reusachtige orang-oetan. De mooie ringstaartmaki of toch een gibbon? Ik kan geen keus maken, echt niet. 

10. Gnoe of stokstaartje

Vreemde combinatie, maar ze hebben beide een speciaal plekje in mijn hart. De jaarlijkse trek van de gnoes keek ik jaarlijks. Ik had enorme huilbuien als er dan een kalfje door een krokodil (of alligator) werd gegrepen. Het zijn miljoenen gnoes, maar ik vond het enorm zielig. 

Ook heb ik jarenlang gekeken naar de 'soapserie' Meerkat Manor op Animal Planet. Omdat ze die beestjes een naam gaven werd het persoonlijk en leefde ik met ze mee. Had medelijden met het stokstaartje dat werd verbannen en moest huilen als de oudste overleed. 

Ik kan geen keus maken, sommige dieren zijn aantrekkelijk om te zijn en anderen weer totaal niet. Dan maar gewoon een mens zijn. Met alle verplichtingen en zorgen, maar vooral met emoties. Emoties die ik niet altijd onder controle heb en die ervoor zorgen wie ik ben. En daar ben ik zo nu en dan best blij mee.

 

1

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je