{{ message.message }}
{{ button.text }}

We hebben een nummer! - Adoptie

Wij zijn inmiddels wat stapjes verder. Het adoptieproces is lang en we moeten veel wachten en wachten en wachten....

Afbeelding blog 'We hebben een nummer! - Adoptie'

Op dit moment zijn we al een paar stapjes verder, maar om een idee te geven van hoe het werkt, ga ik terug naar het prille begin... de eerste stapjes.

Nadat we het woord adoptie hebben uitgesproken, gloort er wat licht aan de horizon. Natuurlijk zitten we nog midden in de verwerking, maar het kan zeker geen kwaad om vast wat informatie bij elkaar te zoeken. Onze zoektocht start bij een adoptiebureau in Nijmegen. Er stond op de site dat ze een informatiebijeenkomst zouden organiseren en kwam dat even goed uit. Ik mailde en kreeg meteen een mailtje terug. In het mailtje stond de vraag hoe ver we 'in het proces' zaten. Ik mailde terug dat we er over na aan het denken waren en dat we op zoek waren naar meer informatie. Het mailtje wat ik terug kreeg.... mijn broek zakte af!

Het adoptiebureau gaf aan dat we beginseltoestemming aan moesten vragen. Natuurlijk wist ik dat al, maar wat ik niet wist is dat dit proces 2 jaar duurt! We schrokken ons rot en hebben meteen de formulieren ingevuld. Op 2 november 2015 hebben we de aanvraag verstuurd en daarmee is onze reis van start gegaan. Geen idee waar dit pad ons gaat brengen, maar we kijken er naar uit.

Op 4 november hebben we een nummer gekregen. Een nummer? Ja, een nummer van Stichting Adoptievoorzieningen. Het gaat om een BKA nummer. BKA staat voor Buitenlands Kind ter Adoptie. Met dit nummer (en het betaling van het inschrijvingsgeld) staan we ingeschreven als aspirant adoptie ouders.

In envelop van Stichting Adoptievoorzieningen zit ons nummer en een informatiepakketje waarin te lezen is hoe de procedure zal verlopen. De hoop dat het wellicht iets minder lang zal gaan duren, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Op 5 november krijgen we weer post. Dit keer de factuur voor de eerste voorlichtingsbijeenkomst en het inschrijven. Hierbij nogmaals wat uitleg en de mededeling dat de voorlichtingsbijeenkomst binnen 4 maanden plaats zal vinden. 4 maanden..... het lijkt zo ver weg!

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je