{{ message.message }}
{{ button.text }}

We gaan hier weg. SLIK...

De kogel is door de kerk. We gaan hier weg. De eerste stap is ons appartement verkopen. Het roept onverwachte emoties op.

Afbeelding blog 'We gaan hier weg. SLIK...'

We hebben besloten waar we willen wonen. Nu komt de volgende horde: ons huidige huis te koop zetten. Dat levert meer emoties op dan verwacht.

Toen we dit appartement kochten was het uitgeleefd en toe aan een grondige verbouwing. En grondig was de verbouwing, alles is eruit gehaald, tot de elektriciteit en de cv aan toe. Stukje bij beetje hebben we het weer opgebouwd.
Toen het laminaat erin lag zijn we meubels gaan verzamelen. Ikea, woonboulevards en marktplaats kenden geen geheimen voor ons. Het matras maakte plaats voor een bank. Een kale muur werd de plek waar een mooie kast kon staan en een heerlijke luie stoel kwam bij het raam. Langzaam maar zeker vulde ons huis zich en werd het een thuis.

In dat thuis mochten we een klein meisje verwelkomen. Er werd wat geschoven met meubels en een kamertje werd voor haar klaar gemaakt. Een warm nestje werd gebouwd.

Op de eerste verjaardag van dit kleine meisje deden we een test en bleek er nog een hummeltje onderweg te zijn. Met drie kleine kamertjes moest er nog meer geschoven worden, maar het paste. Ons bijna kerstkindje werd geboren en ons warme nestje werd een vol huis.

Als ik rondkijk in ons volle huis zie ik kinderspullen. Overal. Duplo, poppenwagen, fiets, knuffels. Een box, twee tripptrapps en een heleboel broodkruimels -of wat we dan ook hebben gegeten- op de vloer. Om over alle spullen die we in de afgelopen vijf jaar verzameld hebben nog maar niet te spreken.

Nu moet er geruimd worden. Want dit thuis moet toonbaar en aantrekkelijk op de foto zodat we het kunnen gaan verkopen. Met elk ding dat ik opruim, weggeef of alvast inpak, gaan er allerlei gedachten en herinneringen door me heen. Ik weet dat dit de beste keus is, een huis met een tuin is onze grote droom, maar het afscheid nemen is begonnen. En het doet me meer dan verwacht!

Ben je ook wel eens verhuisd? En wat riep dat bij je op? 

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je