{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat voor type moeder ben jij?

Hier volgt een casus. Kijk gerust even bij welke categorie "mama" jij thuishoort.

Afbeelding blog 'Wat voor type moeder ben jij?' Achtergrond blur afbeelding

CASUS:

Het is zomer. Kindje speelt in de achtertuin. Jij (de mama) bent druk in de keuken bezig, en je bent moe. Heel moe. Tot op het bot uitgeput.

Opeens SPRINGT jouw kindje keuken binnen met uitgestrekte handen. Jij draait je met een ruk om. Op de handpalmen van je kindje zit een arm, klein vogeltje. Zijn veren zitten door de war, en het bibbert ongecontroleerd., en geeft een zielig piepje. Hoe reageer jij?

Type 1. De onverschillige moeder.

"Wat?" zeg je geirriteerd. Je kijkt even op van het spruiten-doppen. Je wilt weten wie er zo'n stennis schopt. Oh, het is je kind.. "Jij bent het maar," mompel je, terwijl je zuchtend en steunend de aardappels schilt. "Wat is dat? Een vogel? Wat moet je daar nu mee? Geef maar aan Pluisje, ofzo. Die lust 'm vast wel rauw."

Type 2. De medogeloze moeder.

Je ziet je kind al aankomen. Je ruikt het bijna al. Gatver. Niet weer zo'n vies mormel, denk je. "Zet maar op de vloer neer," commandeer je je kind. Je rommelt even in de keukenla en binnen 2 seconden heb je gevonden wat je zocht. "Achteruit!" gil je, en dan PATS. Met een fikse klap sla je het beest morsdood. "Niet huilen," zeg je star. "Het is voor z'n eigen bestwil. Dat snapt toch iedereen?"

Type 3. De bemoedigende moeder:

Je slaakt een klein, zacht gilletje en maakt dan meerdere "ooh" en "aah" geluidjes. Je knielt naast je kindje neer om het vogeltje beter te kunnen bekijken. Je zegt, "Wat goed van jou, lieverd, dat je dit arme beestje hebt gered uit de klauwen van de poes / hond/ het langoor-konijn. We zullen hem in deze schoenendoos leggen. Hier. Op deze zachte theedoek. Hier is een heel klein beetje water op een schoteltje. Blijf jij bij hem? Goed hoor! Zo. Dan bel ik snel de dierenambulance."

Type 4: De bezorgde moeder:

"Oh nee, wat heb je daar? IEKS! Schatje," hijg je terwijl je razendsnel het vergiet in de gootsteen gooit, je afwashandschoenen aantrekt en met de handdoek voorzichtig het gewonde beestje uit de handen van je kindje grist. Het beestje parkeer je zo lang even in de lege koekenpan op het fornuis (je had er nog geen olie in gegoten), en vliegensvlug til je je kindje op, zweeft bijna de trap op en je rent ermee naar de badkamer. Met kleren en al zet je je kindje onder de douche, spuit een fles zeep leeg over de handjes en draait de warme douche helemaal open. "Schoon, schoon, schoon," tiert je stem, vreemd hoog. "Je weet maar nooit wat zo'n diertje allemaal met zich meedraagt, toch?" Een benauwd lachje ontsnapt er uit je keel terwijl je de kinderhandjes schrobt totdat ze rood zien.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je