{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat moet ik met de tijd?

​Mijn meisje is precies anderhalf jaar oud. En de enorme mijlpaal, as we speak ligt ze voor het eerst te slapen, alleen in bed. Alleen.

Afbeelding blog 'Wat moet ik met de tijd?'

Helemaal alleen. 

Vanaf dag 1 wilde ze niet alleen slapen. Krijsen, krijsen, krijsen. Op dag 4 was ik er klaar mee. Ik had na de bevallling sinds thuiskomst niet meer geslapen. 72 uur. En pakte mijn kind, legde haar in het grote bed, dicht bij mama. En die nacht gebeurde er iets wonderlijks. Er werd in ons gezin weer geslapen. Papa sliep, de baby sliep, en ik kreeg ook slaap.

Het wordt in Nederland als gevaarlijk gezien, onveilig, en idioot. Zoveel oordelen, zoveel meningen. "Als zze straks 7 is ligt ze nog bij jullie in bed" "dit is funest voor je relatie" tot "je bent knettergek, ze moet het maar leren" En wij, wij kochten een cosleeper, die vooral dienst doet als uitvalhekje, wij maakten ons bed veilig, en gaven de baby nabijheid. Overdag sliep ze in de drager, en in de avond en nacht heerlijk in het grote bed. Het hele gezin kreeg slaap. De baby werd groter, ik ontmoette meer ouders. Kind overdag in de draagdoek laten slapen, gaf vrijheid, ik hoef nooit rekening te houden met slaaptijd, op tijd bij het bed zijn, of een kind dat niet slaapt in de wagen, de doek werkt. Wij konden op vakantie met een peugeot 107, immers geen campingbed, kinderwagenbak of wat dan ook nodig. Mijn relatie, mijn man slaapt het liefst met zijn teddydochtertje, zijn favoriete knuffel. En mijn dochters favoriete knuffel? Papa! De positieve kant van de medaille.

Elke dag mijn workout, kind op de rug en huishouden doen, geen sportschool nodig. En soms, als het warm is, probeerde ik mijn dochter overdag in bed te leggen. Soms slapen we samen, soms lig ik heerlijk te lezen naast mijn slaapkopje. Tot vandaag voor het eerst zit ik in de woonkamer, en slaapt ze, al meer dan een uur, wat moet ik nu met mijn tijd? Ik ben alleen, voor het eerst na anderhalf jaar. Wat moet ik met mijn tijd?

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je