{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat is pijnlijker? Een mes of woorden?

Een mes kan erg scherp zijn. Een groot litteken achter laten, maar wat kan een woord aanrichten?

Afbeelding blog 'Wat is pijnlijker? Een mes of woorden?' Achtergrond blur afbeelding

Woorden kunnen helend zijn, maar ook een hoop aanrichten. Een diepe snee achter laten met een groot litteken. Een mes kan dit ook, maar wat is pijnlijker? En welke van de twee zorgt jarenlang voor strijd? Voor de wonden die een mes aanricht neem je pijnstillers, maar voor de wonden die woorden achterlaten werken ze niet en ze kunnen zo'n pijn doen.

Ik zie het elke dag voorbij komen. De mensen die andere mensen met hun woorden steken en waarom? Waarom zou je iemand pijn willen doen? Komt het doordat je jezelf dan beter voelt? Of komt het doordat jij zelf eigenlijk heel erg perfect bent?

Een tijdje geleden schreef een kennis een blog op mamaplaats over haar leven. Ze heeft het moeilijk gehad en schreef alles wat ze dacht op. De reacties op haar blog waren niet mals. Uiteindelijk deden de woorden haar zo'n pijn dat ze haar blog en profiel heeft verwijderd. Dat lijkt mij toch niet zoals wij willen dat het gaat? Wij, mama's, zouden elkaar toch moeten helpen? Elkaar opbouwen en tips moeten geven ipv afbreken?

Ook de bloggers die veel spelfouten maken worden genadeloos afgestraft, Ooit erover nagedacht dat ze hun hele leven al "vechten" tegen het maken van spelfouten? Op school heb je het niet makkelijk als je dyslexie hebt...

En dan heb je Facebook. Wanneer je blog of je vraag op het forum op facebook wordt geplaatst kun je beter niet kijken. Er staan een hoop lieve reacties. Vrouwen die je tips geven, met je mee leven... Maar er zijn er een paar die je genadeloos neersteken. Waarom? Ben jij dan zo perfect?

En wat dacht je van pesten. Van dichtbij meegemaakt dat het iemand teveel werd. Ze heeft een zelfmoordpoging gedaan. 14 jaar en dan al dood willen! Dood willen gaan omdat de woorden te pijn doen. Ik kan daar zo boos over worden.

Dus lieve mama's.... wat heb jij gedaan met je woorden vandaag?

Fijne dag. X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je