{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat ik niet wist over bevallen

​Nu Jaé-Lynn 7 maanden is, lijkt het eeuwen geleden dat ik zwanger was en bevallen ben. Dus even een momentje, samen met haar, terugblikken.

Afbeelding blog 'Wat ik niet wist over bevallen' Achtergrond blur afbeelding

Daar waar ik had gezegd dat NIEMAND mij van onderen mocht filmen. Heeft Rodney dit toch gedaan. En achteraf was ik hier stiekem toch wel blij mee. Want iedereen ziet je kindje geboren worden, behalve jij. En nu vond ik dit het perfecte moment om samen met Jaé-Lynn te gaan kijken. Dan ' weet'  ze hoe of wat, maar zal niet voor het leven getekend zijn door de beelden. Denk ik.. Hoop ik.. Vast niet.. Toch..?

Maar door deze wandeling down memory lane, kwam ik op een aantal zaken die ik (misschien) wel voor mijn bevalling had willen weten.

1. Dat je beginnende weeën voelen als menstruatie kramp; ik dacht dat dit wel te doen was. Ik voelde mij al die hele bikkel. En snapte al dat 'overdreven'  gekrijs in die bevallingsprogramma's niet.

2. Dat als je vliezen breken dit niet 3 druppeltjes is zoals je op televisie ziet; het voelde alsof ik mijn plas een week lang had opgespaard en dit er in een keer uit kwam. 

3. Dat als je vliezen eenmaal gebroken zijn, je weeën heftiger worden. En niet een beetje. Maar gewoon keer 1000 ofzo.

4. Dat een weeën storm grappiger klinkt dan het is. En het misschien weeën tornado zou moeten heten. Denk dat die benaming meer in de buurt komt.. 

5. Dat het echt niet uitmaakt wat je aantrekt. Iedereen staat met zijn hoofd tussen je benen. Niemand kijkt naar je shirt/jurk/pyjama.

6. Dat je het schaamte gevoel van bloot aan de onderkant liggen na de eerste heftige wee al kwijt bent. I don't care, get this baby out. NOW!

7. Dat als je persdrang krijgt dit voelt alsof je heel nodig moet poepen. Uit het verkeerde gat.. 

8. Dat je geen idee hebt of je nou wel of niet ook echt aan het poepen bent. En niemand wil ook die persoon zijn om tegen een zwangere vrouw tijdens de bevalling te zeggen "ha ha, je hebt gepoept!"  Dan heb je wel echt ballen. Of niet meer dan.. daarna..

9. Dat je best nog wel een tijdje stil ligt met een hoofd tussen je benen, die er nog niet uit is.. of mag.. 

10. Dat als je je heerlijke kindje op je borst hebt liggen. Het aan de onderkant maar blijft lopen.. en lopen.. en lopen.. 

11. Dat de placenta ook met weeën en wat persen er nog uit moet. Het liefst binnen een uur.. had maar net geluk met mijn 59 min..  

12. Dat je je daarna vrij fit kan voelen. Mentaal. Tot je opstaat en het voelt alsof 20 kinderen karatelessen in en op je hooha hebben gedaan.

13. Dat je zeker een dag niet wilt zitten. Niet rechtop tenminste. Haaaayaaaa! -karateslag- 

14. Dat het veels te clicheje zoetsappige verhaal echt waar is. Zodra je je kindje ziet en vast hebt ben je alles weer vergeten! Totdat je gaat zitten..

Ik weet dat ik heel hard riep, tijdens mijn weeen en bevalling en eigenlijk ook de eerste 4 weken. Dat ik dit noooooit meer zou doen. Nee, echt niet. No, no, no, NO! Maar nu 7 maanden later en ik beetje bij beetje de beeldige pijn vergeet. Weet ik dat ik yes, yes, yes, YES nog wel een tweede kindje wil. Ooit. Mocht ons dat gegund zijn. Want ja, al die ongemakken en pijntjes zijn het dubbel&dwars waard. 

Tags

Breaking

🐞  Heb je een suggestie, of werkt er iets niet? Laat het ons weten! Probleem Melden
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
Login

Account aanmaken