{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat ik bij een volgende baby anders ga doen

Ik ben er nog niet aan toe maar hoop dat ons ooit nog een kindje gegund is. Wel weet ik dat ik sowieso een aantal dingen anders ga doen.

Afbeelding blog 'Wat ik bij een volgende baby anders ga doen' Achtergrond blur afbeelding

1. Sneller en vaker nee zeggen in mijn zwangerschap.

Ondanks dat mijn zwangerschap eigenlijk prima is verlopen ben ik wel vaak verder gegaan dan goed voor ons was. Er werd nog best veel gevraagd op mijn werk en vond ik het belangrijk om nog dingen te blijven doen. Achteraf gezien had ik beter iets vaker nee kunnen zeggen, ook al betekent dat, dat mensen mij een aansteller vinden. 

2. Sneller vragen om een ruggenprik.

Pff.. Die ruggenprik heeft voor mijn gevoel mijn leven gered. Ik vond die weeën echt verschrikkelijk!! Ik wil dat rare morfinepompje overslaan en gelijk aan de ruggenprik. Ik hoop dat dit de volgende keer bespreekbaar is. 

3. Proberen via "de normale weg" te bevallen.

In mijn vorige blogs heb je kunnen lezen dat mijn bevalling is geëindigd in een keizersnede. Dat is iets waar ik mij niet voor schaam maar toch hoop ik dat het de volgende keer anders gaat. Het herstel duurde toch langer dan gehoopt. 

4. Borstvoeding 

Ik denk wel dat ik borstvoeding zou willen proberen maar ik laat me er niet meer zo in meeslepen als het niet goed gaat. Het is wel mijn baby dus mijn keuze. Hier heb ik trouwens al een blog over geschreven. Het was voor mij en mijn baby enorm stressvol en het was voor ons op dat moment beter om te stoppen. In het ziekenhuis pushten ze mij om door te gaan ook al was ik er helemaal klaar mee! 

5. Mij niet zoveel aantrekken wat anderen zeggen.

Zodra je kindje geboren is, krijg je een lading ongevraagd advies over je heen. Iedereen weet opeens precies wat er met jouw kindje aan de hand is en wat je verkeerd doe. Zo zou ik mijn kindje veel te vaak op schoot hebben, ons kindje sliep bij ons op de kamer dit zou overdreven zijn. Later ging hij op zijn eigen kamer, ook dit zou niet goed zijn. In de draagzak zou overdreven zijn, ik moest hem langer laten huilen. Ik moest hem niet zoveel eten geven, ik moest hem overdag op bedje leggen, ik moest hem niet zo vroeg hapjes geven, ik moest hem nog meer groente geven als hij aangeeft dat hij niet meer hoeft... Pff! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vind het nog steeds moeilijk maar ik ga mijn moederhart volgen en mij er niet zoveel van aantrekken.

En wat zou jij anders doen bij een tweede kindje? Of wat heb jij anders gedaan bij de tweede?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je