{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat geef je jouw kind(eren) te drinken?

Gekke vraag misschien, maar wat geef je jouw kind(eren) te drinken? Ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken namelijk. Deel je tips!

Afbeelding blog 'Wat geef je jouw kind(eren) te drinken? ' Achtergrond blur afbeelding

Soms vraag ik mij wel eens af wat andere kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd als dochterlief (nu 19,5 maanden) te drinken krijgen. Lola drinkt namelijk ’s ochtends altijd magere melk, overdag water en soms een glaasje verse jus. Op het kinderdagverblijf zal ze daarnaast misschien iets van diksap of ranja krijgen (ik heb eigenlijk geen idee).

Ben ik niet te streng?

Nou lijkt me dat best wel eentonig, altijd maar hetzelfde drinken. Maar ze lijkt het prima te vinden en waarschijnlijk (omdat ze niet anders gewend is) drinkt ze het altijd zonder enige moeite. Nou zie ik regelmatig andere kindjes die wel ranja, prik en sapjes drinken en dan denk ik wel eens “ben ik niet de streng voor haar”. Het is namelijk niet zo dat ze het echt niet van me mag drinken, maar ik weet gewoon niet zo goed wat ik haar anders zou willen geven.

Gulzige dame

Ik merk dat wanneer ik bijvoorbeeld sinaasappels sta te persen mevrouwtje helemaal wild wordt omdat ze weet dat ze zo een sapje met een rietje mag gaan drinken. Ze vindt het heerlijk en drinkt het liefst haar hele glas in één “zuig” leeg. Ze kan sowieso moeilijk stoppen met drinken tussendoor. Dat is wel een dingetje. Dat heeft ze al sinds haar geboorte, dat ze zo ontzettend gulzig is. Gekke meid! Dat wordt nog wat als ze straks 18 is en aan de alcohol gaat…. ;-)

Welk drankje is verantwoord én lekker voor kindjes van die leeftijd zonder dat ze de radslag gaat doen door alle suikers die er in zitten. Al zou dat wel een grappig effect zijn, haha.

Wat geef jij je kind(eren) te drinken buiten water en melk? Zijn er ook dingen die je ze absoluut niet wilt geven? (buiten alcohol dan hè ;-) ).Heb je nog tips?

Tags: #Kids & Zo, #Food

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je