{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat eraan vooraf ging

Afbeelding blog 'Wat eraan vooraf ging'
Op vrijdagmiddag krijg ik een telefoontje van Mamaplaats. Wij zijn uitgekozen als testfamilie voor Club Med en mogen in de Meivakantie naar Tunesië. Ik kan het bijna niet geloven. Jonno gelooft er niets van. Hij snapt niet waarom reisorganisaties gratis vakanties zouden weggeven. De dagen daarna weet ik al waarom… Club Med is nog nooit zo intensief besproken in mijn familie en vriendenkring. Zodra de tickets binnen zijn, weten we het zeker. Wij gaan op vakantie naar Tunesië. Heerlijk na deze eeuwige winter, we verlangen naar zon, warmte en een weekje gezellig met elkaar, ontspanning dus. De vakantie is al snel dus snel beginnen met de voorbereidingen. Florine met haar Dora koffer

Paspoorten

Alle paspoorten zijn nog geldig, maar oh jee, twee kids hebben een identiteitskaart. Mogen zij nu wel of niet hiermee reizen naar Tunesië? Het internet is niet echt duidelijk maar gelukkig Club Med wel. Ondanks dat Tunesië niet in Europa ligt, mag je er wel naar toe reizen met een identiteitskaart (mits in bezit van retourvlucht en hotelvoucher). Veiligheid We zijn nog nooit eerder in Tunesië geweest. Hoe zit het eigenlijk met de veiligheid daar en hoe rustig of onrustig is het er nu na de Afrikaanse lente? Ik reken erop dat het goed zit, maar check toch even de site van Buitenlandse zaken. Hmm, hier staat toch een aantal waarschuwingen, met name over de grote steden en de grensgebieden. Een telefoontje met Club Med stelt me gerust.  

Vaccinaties

Wel of niet vaccineren, ik vond het een moeilijke keuze. Geadviseerd voor Tunesië worden Hepatitis A en DTP, maar moet dat ook echt als je op een keurig resort zit? Kans dat we de ‘rimboe’ in gaan is met kleine kinderen niet heel groot. Helaas mag Club Med hier geen advies in geven. En waar is toch het vaccinatiepaspoort van Jonno en mijzelf? We zijn al vaker gevaccineerd maar wanneer ook al weer en zijn deze nog geldig? Uiteindelijk, na een telefonisch consult met de specialiste op de huisartsenpraktijk 1 dag voor vertrek toch maar gekozen voor vaccinaties. Wij DTP, de kids een junior variant van Hepatitis A. Achteraf beschouwend weet ik nog steeds niet of het echt nodig was, maar het was wel lekker rustig. Kinderen raken toch meer aan dan je lief is, wassen hun handen minder goed en stoppen van alles in hun mond.  

Reisverzekering

Onze lopende reisverzekering was gekoppeld aan een creditcard en gaf alleen dekking als je met die kaart de reis had betaald. Niet handig, dus ik moet op zoek naar een nieuwe. Bij de reisverzekeringen blijkt dat Tunesië, samen met andere Noord Afrikaanse landen, binnen de Europadekking valt.  

Pinnen

Op het laatste moment nog een goede tip van mijn vader.Rennen naar het vliegtuig We verwachten niet veel cash geld nodig te hebben maar alle pinpassen staan tegenwoordig standaard op alleen pinnen in Europa. Toch maar even omgezet want voor de banken ligt Tunesië toch echt niet in Europa.  

Koffers

Jonno kwam vrijdagavond met een verrassing voor de dames: ieder een eigen koffertje. Anne-Sophie en Rosalie een roze trekkoffer en voor Florine een Dora koffertje. De stemming zit er gelijk goed in. Nu nog pakken: zomerkleding, iets warms voor ’s avonds (heb gelezen dat dat nog wel nodig is), zwemspullen, zwembandjes, luiers, knuffels en vermaak voor de kinderen. En oh ja, misschien toch ook maar een boek voor onszelf. Uiteindelijk, toch weer later dan verwacht, zijn we er klaar voor, nog even slapen en dan op pad.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je