{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wat een Vrolijk Pasen!

Het leek bijna in de soep te gaan vallen, maar al met al toch een heerlijk Pasen gehad!

Afbeelding blog 'Wat een Vrolijk Pasen!' Achtergrond blur afbeelding

Al wekenlang vroeg Max wanneer het nu eindelijk eens Pasen was. We hadden een lekkere uitgebreide lunch gepland, met ons gezin en mijn schoonouders. Daarna natuurlijk gevolgd door een paaseieren-speurtocht, of een variant daarop. Lekker kneuterig traditioneel, heerlijk. Blije gup dat ik ben rondom feestdagen, was het meeste al hoog en breed in huis. De rest zou ik bestellen bij Appie. Het bestelmoment en een aantal essentiële ingrediënten waren al gereserveerd. En dat was maar goed ook, want afgelopen week werd ik ziek. Goed ziek. Krom van de pijn bracht ik mijn dagen en nachten op de bank door. De huisarts kon er weinig mee en drie bloedonderzoeken verder moest ik vrijdag de hele avond maar bij de telefoon blijven wachten, na een laatste spoed-bloedonderzoek. De huisarts had het lab opgedragen de uitkomst naar de HAP te sturen, met het verzoek mij te bellen als er iets serieus uitkwam, dan moest er wellicht meteen die avond nog actie ondernomen worden. Dat telefoontje is nooit gekomen, dus dat was een goed teken. Daarbij was ik diezelfde vrijdag met een medicijn gestopt, waar ik vrij recent mee gestart was. Of dat de oorzaak van de klachten was, wisten we niet. Maar het stoppen er mee leek dat toch het nodige te doen. Gisteren kwamen de pijnaanvallen een stuk minder vaak en minder heftig. Vandaag was het nog wat rommelig en beurs in mijn maag / buik, maar ik voelde me al heel wat meer mens. En dat was maar goed ook, want ik vreesde al voor een Pasen dat in het water zou vallen. Gisteren hebben we een leuke paasactiviteit op mijn werk al moeten afzeggen. Vandaag gingen we voor de kleine man niet laten verzieken door ziek zijn. En dat hoefde gelukkig ook niet! 

Vanochtend, na heerlijk uitgeslapen te hebben en vrolijk wakker gezongen te worden door een aria van onze zoonlief vanuit zijn bed (Laat het looooos, laat het gaaaaaan), gingen Max en ik samen naar beneden. Papa bleef nog iets langer liggen. En o wat zalig, die ochtend. Er moest dan nog wel veel gebeuren, maar dat kan op een heel gezellige manier natuurlijk! Dus de tafel gezellig gedekt, muziekje aan. Na 7 x de alom bekende Frozen- anthem waar meneer mee wakker werd, gevolgd door 4 x 'Zullen wij een sneeuwpop maken', was het tijd voor de K3-playlist op Spotify. Toen we ons boterhammetje op hadden, gingen we aan de slag. Max zou de eieren versieren, ik ging de snoepgroente snijden en de andere hapjes voorbereiden. Samen aan tafel. Ondertussen kletsten we lekker en zongen we vrolijk mee met de gezellige muziek die lekker hard op stond. De tafel werd meer en meer tot een paastafel gepimpt, de koelkast werd voller en voller met voorbereid paaseten. Oké, op een gegeven moment werd het wel heel gauw 1 uur (we misten dan ook een uurtje door de zomertijd, maar ach, wisten we van te voren) dus moest mama even in de opzij-opzij-maak-plaats-maak-plaats-modus. Ondertussen bleef zoonlief in de 'ik ga je hoe dan ook helpen'-modus. Zo lief (als je haast hebt niet altijd even handig, maar ik koester het hoe dan ook). Terwijl opa en oma de auto parkeerden, nog gauw zijn haren in de gel. Zo, we waren er klaar voor!

We konden dan ook meteen aan tafel. Uiteraard eten voor een weeshuis, maar het was wel heerlijk. Lekker snoepen, lekker eten, lekker kletsen. Heel gezellig. Daarna ging zoonlief nog lekker in het zonnetje (wat een aangename verrassing) buiten spelen, terwijl wij opruimden. Toen was het tijd om de hond uit te laten. Oftewel, om vriendelijk op te hoepelen zodat paashaas-mama haar ei-verstop-skills in werking kon gaan zetten. Geen choco-eitjes, niet handig met een hond die ook héél graag mee zoekt, plus is het al genoeg gesnoep op zo'n dag, inclusief de paaseitjes die al twee weken op tafel staan. Waar ik vorig jaar ging voor lege plastic eieren, gevuld met kleinigheidjes, had ik dit jaar bij de Xenos een leuk paasspel gekocht. Oftewel, kartonnen eieren, met daarbij kartonnen aanwijzingen (paashaasjes met pijltjes in een bepaalde richting), een paasei-zoek-diploma, kartonnen zelf te vouwen mandjes en stickervellen. Het kostte niets en o zo leuk. Op de paaseieren had ik op de achterkant cijfers gezet, plus letters. Zou je de nummers op volgorde leggen, dan verschijnt er een zin, waaruit blijkt waar de 'schat' ligt (een paar leuke cadeautjes). 

Nou dat was een groot succes. Ze kwamen terug van het wandelen, meneer had zijn jas nog aan en zag al een ei. Volop ging hij er voor. Met zijn kartonnen mandje raasde hij de woonkamer door, op zoek naar eieren en aanwijzingen richting de eieren. Al gauw was het mandje gevuld en compleet. Toen begon de puzzel. Netjes werden de kartonnen eieren van 1 tot en met 18 door Max naast elkaar gelegd, zodat de aanwijzing richting de schat zichtbaar werd. Daar stond dat deze hoog en droog lag. Nou geen seconde twijfelde hij. 'Dáár, op de kast!'. Inderdaad, daar lag de schat. Insteekpinnetjes met bijbehorend plankje vol gaatjes (hoe noem je dat), Loco voor rekenen, een letterkwartetspel, een paasei van Cars en twee toffe stempels. Natuurlijk gepaard met de stickervellen en een heus paashaasdiploma! Ik had Max verteld dat hij nu ook lid zou worden van het officiële Paashaas Gilde, waar mama al lid van was. Dit leek hij toch erg serieus te nemen. Trots zette hij zijn net verkregen haasoren op en wilde de eieren opnieuw verstoppen. Awww. We spoorden hem aan eerst maar eens met zijn cadeautjes te gaan spelen. Het kostte allemaal weinig bij elkaar, ik twijfelde nog of het genoeg was. Maar hij was er dólblij mee! Stralende oogjes. 

De hele middag en avond hebben we Loco gespeeld, met best lastige rekensommetjes, nou deze 4-jarige ging er als een trein doorheen. Hij genoot er zo van. Waar Marktplaats al niet goed voor is, zo blij die kleine man. Ondertussen was besloten dat opa en oma ook nog in de avond mee zouden eten, het was immers zo gezellig. Dus heeft manlief lekker sushi gehaald. Toen ze weg waren nog even heerlijk verder gespeeld met de Loco, boven hele gesprekken gevoerd over zintuigen en wat als er één het niet meer doet, gelachen om Max'grapjes en toen....slapen. 

Wat was dit toch een heerlijk ongedwongen, lekkere, fijne dag. Precies zoals je Pasen wilt hebben. Gezellige mensen, lekker eten, fijn samen zijn. En daarbij geweldige momenten met je kleine man. Wat wil je nog meer om gelukkig te zijn?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je