{{ message.message }}
{{ button.text }}

Was dit het afscheid?

Tijdens de familiedag heb ik mijn tante nog gezien, achteraf blijkt dit waarschijnlijk de laatste keer te zijn geweest.

Afbeelding blog 'Was dit het afscheid?' Achtergrond blur afbeelding

Tijdens de familiedag heb ik mijn tante nog gezien, geknuffeld en gesproken, maar wellicht was dit de laatste keer dat ik dit heb kunnen doen. Nee, ze is nog niet overleden, maar hoe lang gaat dat nog duren?

Zoals ik al eerder heb verteld is mijn tante de laatste paar weken enorm snel achteruit gegaan. Vanaf het moment dat ze de diagnose kanker met uitzaaiingen kreeg, leek dit nieuws echt letterlijk als een bom in te slaan. De klachten die ze had, werden per minuut erger, zelfs zo erg dat ze een besluit heeft genomen. 

Toen ik afscheid van mijn tante nam tijdens de familiedag, zei ik dat ik haar snel zou komen opzoeken. Ze zei dat dit bezoek wel even geregeld moest worden met haar partner, omdat zij dit zelf allemaal niet meer zo makkelijk kon. Maar eigenlijk merkte ik in haar stem al wel dat het haar allemaal te veel werd. En dit werd later door mijn moeder bevestigd. Ze wil geen bezoek meer ontvangen, ze kan geen bezoek meer ontvangen. Alleen heel naaste mensen die kunnen komen. Ze heeft al haar kracht en energie nodig om nog 'te kunnen leven'. 

Mijn moeder adviseerde mij om haar een mail te sturen om daarin te vertellen hoe het voor mij is dat ik haar niet meer levend zou zien en dit heb ik gedaan. Ik heb hierin uitgelegd dat het mij verschrikkelijk verdrietig maakt als ik er aan denk dat ik haar niet meer zou zien, maar dat het ik het tegelijkertijd wel snap! Natuurlijk moet je jezelf beschermen en heb je alle kracht en energie nodig, maar toch is dat voor mij lastig te accepteren.

Ik heb haar gezegd dat ik haar blijf laten weten dat ik aan haar denk en met haar meeleef en gelukkig kreeg ik daar een hele fijne reactie op. Het doet haar ook enorm verdriet om dit besluit te moeten nemen.

En terwijl ik deze blog schrijf, krijg ik een whatsapp berichtje van mijn moeder, dat mijn tante is opgenomen in het ziekenhuis met ernstige longembolie...

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je