{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wallen onder de ogen

Na de zoveelste gebroken nacht, sta je weer eens voor de spiegel en tot je grootste afgrijzen zie je daar onder je ogen van die mooie kringen; wallen!

Afbeelding blog 'Wallen onder de ogen '
Iedere kersverse mama kent het probleem. Na de zoveelste gebroken nacht, sta je weer eens voor de spiegel en tot je grootste afgrijzen zie je daar onder je ogen van die mooie kringen; wallen! Dat is natuurlijk niet het mooiste om mee over straat te gaan en ondanks dat je het excuus aan kunt dragen dat je moeder bent, is het niet goed voor je eigen zelfbeeld. Dus, wat valt er aan te doen? Wat zijn de tips om de wallen te verminderen of doen verdwijnen?

Twee verschillende soorten wallen

Wist je dat er twee verschillende soorten wallen zijn? De een is, helaas, erfelijk en daar kun je al last van hebben nog voordat je mama bent. Helaas valt er niet zoveel te doen aan dat soort wallen, behalve camouflage gebruiken zoals foundation, concealer et cetera. De andere meest bekende variant zijn de donkere kringen onder je ogen. De wallen die je veelvuldig voorbij ziet komen bij vermoeide ouders! Deze worden veroorzaakt door slecht slapen, verkeerde voeding, een teveel aan vet of het vasthouden van vocht. Deze wallen bestaan uit vochtophopingen en die kunnen ook veroorzaakt worden doordat je misschien niet genoeg water drinkt en hierdoor de afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd.

Voorkomen

Voorkomen is sowieso beter dan genezen. Om wallen te voorkomen moet je een goede oogverzorging gebruiken. Er zijn speciale crèmes die het voorkomen van wallen helpen tegen te gaan. Vraag bij je lokale drogist om tips. Daarnaast is een gezonde levensstijl altijd handig om te hebben, maar dat is iets wat niet van een kersverse moeder verlangd kan worden, helaas! Laat nooit make-up resten op je gezicht zitten, want hierdoor kunnen je ogen gaan irriteren en je wallen doen versterken.

Tips om ze te verhelpen

Je zult wat blijer worden van de tips die we aandragen, want je werkt ze liever nog gisteren weg dan vandaag. Allereerst kan het goed helpen om in ieder geval genoeg water te drinken. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd en zal de stofwisseling beter werken. Een goeie tip is om, misschien heel cliché, twee plakjes komkommer of twee aardappelschijfjes op je ogen te leggen en ga hier vijf tot tien minuten mee liggen. Een andere tip is korenbloem. Komkommer of korenbloem kan ook een bestandsdeel zijn van je lotions, zoals oogmake-up remover, dus het is altijd handig om even te checken of het toevallig daar in zit. Een andere tip om op je ogen te leggen tegen de wallen is het natmaken van twee theezakjes, het liefst kamille, met lauwwarm water en hier dan vijf tot tien minuten mee te gaan liggen. IJsklontjes wordt gezegd dat dat ook nog wel eens wil helpen. Een verfrissend of ontspannend masker wil ook nog helpen tegen de wallen! Een masker wat cafeïne bevat, werkt vaak nog het beste tegen de wallen! Een simpelere tip is het toepassen van een massage op de plek van je wallen. Je moet dan voorzichtig met je vingertoppen de onderkant van je wallen masseren. Geef er wat druk op en laat dan weer los. Hierdoor zorg je ervoor dat de afvalstoffen door het afgevoerd worden. Zorg ervoor dat je genoeg kalium binnenkrijgt in je voeding, want dat is een belangrijke voedingsstof voor een goede vochthuishouding. Kalium zit onder andere in groenten en fruit, zoals bananen, pruimen, kiwi, meloen, spinazie, broccoli en bieten. Noten zijn overigens ook rijk aan kalium. Geschreven door mama Anne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je