{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom mijn dreumes gewoon vies mag worden

Waarom ik mijn Dreumes gewoon in een zandbak zet, hem door het gras laat rollen en hij in plassen mag staan? Omdat het goed voor hem is!

Afbeelding blog 'Waarom mijn dreumes gewoon vies mag worden' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben zo allergisch voor ouders die constant met een poetsdoek achter hun kinderen aan rennen. Ik heb ooit stage gelopen op een Buiten Schoolse Opvang en serieus bijna de helft van de kinderen mocht niet in de zandbak spelen! En waarom? De ouders waren bang voor wormen. Ja oké helemaal gezond zijn wormen niet, maar je hebt er pilletjes voor. Je kunt je kind toch niet blijven afschermen tegen virussen, bacteriën en kleine beestjes.

Ik ben er van overtuigt als dreumes vies wordt (en dus van alles binnenkrijgt) hij uiteindelijk een betere weerstand opbouwt. Kinderen moeten door de bossen rennen en met hun blote handen half rottende herfstbladeren omwoelen en er tussen zoeken naar wormen. En kinderen moeten in regen plassen springen. Ook is het niet erg als een kleintje op onderzoek gaat en zich helemaal onder smeert met modder. Er zijn volwassen mensen die weet niet hoeveel euro neerleggen voor een modderbad!

ersoonlijk kan ik genieten als mijn dreumes bij ons voor in de speeltuin op zijn kont midden in het gras zit en hij plukt gras uit de grond en soms stopt hij het in zijn mond om vervolgens een heel vies gezicht te trekken. Ik geniet van het feit dat hij zijn handen midden in een plas water zet en hier mega blij inslaat.

Ben ik niet bang dat ons kind ziek wordt? Dat hij zich bezweert? Nee! Ik ben er niet bang voor, het gaat gewoon gebeuren. Ik denk dat hij zich wel eens goed slecht kan voelen als hij een helemaal nat thuis komt omdat het spelen in de plassen zo leuk was. En grote kans dat hij een keer in de prikkelbosjes valt of erger uit een boom. Vake is verpleegkundige en ik ben dierenarts assistente, we kennen ons ehbo en weten waar we op moeten letten als ons kind ziek word of zich bezeerd. En worden we niet allemaal volwassen door te vallen en om te staan. Ik kan hem wel constant zeggen dat iets niet mag maar dan leert hij nooit op beide benen staan.

Nee, ons kind gaat naar buiten en gaat de wereld ontdekken met zijn blote handen en oude kleren aan!

XMoeke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je