{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom luister je nou nooit??

Is jouw kind dan misschien een beelddenker? Je denkt er niet snel aan, maar kan een hoop verklaren.

Afbeelding blog 'Waarom luister je nou nooit?? '

Ik zeg het woord 'stoel', waar denk je dan aan? Sommigen zien het woord 'stoel' en anderen zien een daadwerkelijke stoel. Deze laatste groep zou heel goed kunnen behoren tot de groep 'beelddenkers'. Mensen die in beelden denken in plaats van in woorden.

Is dat erg? Nee. Is het lastig? Ja, wel een beetje. Maar eigenlijk vooral omdat onze hele maatschappij niet is gericht op beelddenkers. Mensen die in beelden denken, vinden het vaak lastig om woorden op te slaan. Ze moeten er een beeld bij vormen en dan pas komt het binnen. Dit proces vergt dus net even iets meer tijd en dat word ze vaak niet gegund.

Ik las een interessant artikel over het herkennen van beelddenkers en hoe ermee om te gaan. Beelddenkers hebben vaak iets meer onrust. Ze bewegen wanneer de proberen iets op te slaan. Ze zijn heel snel afgeleid en kunnen daardoor vaak niet veel opdrachten tegelijk tot zich nemen en uitvoeren. Vraag je een kind om z'n jas op te hangen, handen te wassen en wat te komen drinken, denkt een beelddenkertje na het ophangen van de jas al klaar te zijn. Dit komt niet door onwil, maar doordat hij geen tijd heeft gehad om te verwerken wat hem is gevraagd.

Zorg er dus voor dat je je beelddenkertje even de tijd geeft om jouw woorden te verwerken. Begint ie glazig te kijken, praat je dus te snel of teveel en kan ie het niet meer verwerken.

Mijn zoontje is denk ik ook een beelddenkertje. Hij is net drie, dus ik dacht vaak dat hij mij niet begreep als ik iets vertelde. HIj blijft vaak heel stil met een glazige blik in z'n oogjes. Maar na een  paar minuten begon hij toch in z'n eigen bewoording te herhalen wat ik hem net vertelde. Het was dus wel binnengekomen, maar hij heeft iets meer tijd nodig voor de verwerking. Heel herkenbaar dus. 

Wat ook kan helpen, is om het hem te laten herhalen wat je vraagt. Door herhaling hebben ze net iets meer tijd en houden ze het beter vast. Maar zoals je merkt, is geduld erg belangrijk.

Maar met een beetje meer geduld zal het wel een hoop frustratie kunnen schelen. Want wat is nou lastiger, dan een kind dat nooit luistert! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je