{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom kunnen we niet één wereld zijn?

Ik wil hier gewoon niet over bloggen, maar iets in mij zegt dat het moet.

Afbeelding blog 'Waarom kunnen we niet één wereld zijn?'

Al een tijdje is er in Nederland een discussie gaande, een discussie over of we wel of niet de vluchtelingen in ons land en in onze levens moeten toelaten. Een discussie over de goedheid van de mens, over of we mensen wel of niet kunnen vertrouwen, of we mensen wel of niet moeten helpen om welke reden dan ook. Ook in ons land staan de mensen lijnrecht tegenover elkaar. Mensen die vanuit hun goedheid alle mensen die hulp nodig hebben willen helpen, maar ook mensen die dit vanuit angst en uit huiverigheid voor wat er komen zal gaan, niet kunnen. Deze discussie is nu extra op scherp gezet door de gebeurtenissen afgelopen vrijdag in Parijs. Een zwarte dag in de levens van zoveel mensen, een dag die nogmaals bevestigd hoe de wereld momenteel in elkaar zit.

Een wereld volg angst, vol verdriet, vol oorlog, vol afschuw. Een wereld waarin ook ik mijn kinderen moet groot brengen, niet wetend hoe dit zal gebeuren. Ik wil ze geen angst en verdriet meegeven, maar misschien zal dit wel gebeuren. Vroeg of laat gaan ze zich ook bewust worden van alle gebeurtenissen in de wereld, van al het kwaad om hen heen, maar nu wil ik daar nog even niet aan denken. Ze gaan zich ook mengen in discussies en gaan daar ook een mening over vormen, maar nu nog niet. Nu wil ik dat ze zich druk maken om met welk speelgoed ze moeten spelen, met welke vriendjes ze af moeten spreken of welk beleg ze op hun boterham moeten doen.

Het liefst zou ik ze in een coconnetje stoppen, om ze te beschermen tegen alle angst, kwaad en verdriet om hen heen, tegelijkertijd wetend dat dit niet de oplossing zou zijn. Ook zij moeten leren omgaan met deze dingen in het leven, al hoop ik dat ze er niet teveel mee geconfronteerd worden. En terwijl ik dit typ voel ik zoveel zorgen in mijn eigen lichaam, zoveel angst en kwaadheid. Waarom kunnen we elkaar niet respecteren? Niet het goede van ieder mens zien bij elkaar, maar juist altijd alle negatieve en 'slechte' dingen zien en beoordelen en veroordelen? WAAROM?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je