{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom een groot gezin niks voor mij is

4 of 5 kinderen, vroeger leek het me geweldig maar nu denk ik daar toch anders over. Benieuwd waarom?

Afbeelding blog 'Waarom een groot gezin niks voor mij is'

Toch heeft het wel wat, zo'n groot gezin. Voor de kinderen altijd iets te spelen en te doen. Het lijkt me heel erg leuk maar toch is het voor ons niet een goed idee.


1. Zwanger :l

Mijn zwangerschap was echt niet verschrikkelijk, maar ik voelde me echt niet geweldig. Veel moe, kon weinig. Hield het werken tot het eind niet eens vol. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om 5 keer zwanger te zijn. Oja, ik heb al een keer een blog hier over geschreven.

2. Financieel

We hebben het echt niet slecht sterker nog we hebben het goed. Gijs komt niks tekort en wij ook niet. We kunnen op vakantie, we hebben een leuk huisje en we kunnen leuke kleren kopen. Als ik zie hoeveel 1 kindje al kost. Volgens het Nibud kosten 4 kinderen 40% van je inkomen, nou reken dus maar uit.


3. Drukkk

Wij hebben het nu zover dat het met 1 kindje allemaal goed te doen is. Maar nog vind ik het best druk en ben ik blij dat Gijs 's avonds op bed ligt zodat ik nog even tijd heb voor mijzelf. Maar als je een groot gezin hebt van 4 kinderen of meer is het volgens mij de hele dag rennen en vliegen. En net op het moment dat jij wilt gaan zitten is er wel weer een kind die loopt te jammeren. Ik zou het echt niet kunnen.

4. Slaap

Mensen die mij een klein beetje kennen weten dat ik heel veel slaap nodig heb om goed te functioneren. Minimaal 8 uur moet ik echt wel slapen. Zo niet ben ik de hele dag aan het gapen en chagrijnig. Nu hebben wij het geluk (even afkloppen) dat Gijs een redelijk goede slaper is. Hij is wel eens 's nachts wakker maar als ik er dan een speentje in doe gaat hij vaak wel weer slapen.

Zou jij het wel kunnen, een groot gezin?


Volg jij mij al op Facebook en Instagram

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je