{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar slaapt de baby?

Gebruikelijk om de baby vanaf het eerste nachtje al gelijk in het eigen bedje te leggen. In veel andere landen slaapt de baby bij de moeder in bed.

Afbeelding blog 'Waar slaapt de baby?' Achtergrond blur afbeelding
Bij ons is het gebruikelijk om de baby vanaf het eerste nachtje al gelijk in zijn of haar eigen bedje te leggen. In veel andere landen slaapt de baby bij de moeder in bed.   Waar slaapt de baby?

De baby in zijn eigen bedje

Een baby heeft 9 maanden bij de moeder in de buik gezeten en dan opeens wordt hij het eerste nachtje op de wereld gelijk in zijn of haar eigen bedje gelegd. Heel onnatuurlijk eigenlijk. Aangeraden wordt ook om de eerste 6 maanden je kindje op jullie kamer in een wiegje te laten slapen. Dit tegen wiegendood. Verder is het voor jullie ook gemakkelijker:een baby wil immers nog wel eens s'nachts gaan huilen voor een voeding bijvoorbeeld. Een baby huilt ook minder als hij of zij bij de ouders op de kamer ligt.  

De baby bij jou in bed

Je kan je baby ook bij jou in bed leggen, doe dit wel veilig. Er bestaan ledikanten waarvan de zijkant open kan en zo aan het bed gelegd kan worden. Ook heb je 'nestjes' deze kun je tussen de kussens in leggen waardoor jullie kindje toch nog veilig tussen jullie in kan liggen.  

Slapen van een baby overdag

Overdag kun je je kindje in het ledikant leggen of in een wieg. Gebruik de box alleen de eerste maanden om in te slapen, daarna is die om te spelen. Haal voor het slapen in de box wel alle speeltjes en knuffels eruit.  

Wanneer gaat een baby naar een eigen kamertje?

De overheid adviseert om je kindje de eerste 6 maanden bij je op de kamer te houden. Sommige ouders worden bij elke kraak of kreet al wakker en leggen hun kindje al eerder in zijn of haar eigen kamer. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk. Laat dan wel altijd de deur op een kiertje of zet de babyfoon naast jullie bed.   Waar slaapt jouw baby? Reageer ook!

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je