{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waar moet een goed CV aan voldoen?

Je doel is namelijk om op gesprek te komen en de baan te bemachtigen. Hoe pak je het aan? Waar moet een goed CV precies aan voldoen?

Je bent als mama aan het solliciteren en jouw droombaan  is vacant. Natuurlijk doe jij je uiterste best om aangenomen te worden. Het is belangrijk dat jouw brief en CV opvallen bij de recruiter. Je doel is namelijk om op gesprek te komen en de baan te bemachtigen. Hoe pak je het aan? Waar moet een goed CV precies aan voldoen? Je kunt eerst even bellen naar het bedrijf of organisatie waar de vacature openstaat. Niet veel werkzoekenden bellen als er een vacature vacant is. Het is altijd goed om te bellen en meer informatie op te vragen over de vacature. Ze hebben jouw naam dan al een keer gehoord en verder toon je op deze manier belangstelling. Zo is de kans groter dat je uiteindelijk wordt uitgenodigd.cv

Jouw CV is jouw visitekaartje

Je hebt een goed CV nodig om te solliciteren. In jouw CV geef je jouw opleidingen, werkervaring en andere kennis en vaardigheden aan.  Op basis van jouw CV en jouw sollicitatiebrief word je  uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Besteed dus veel aandacht aan de inhoud en het uiterlijk van jouw CV en brief. Het is van belang dat jouw CV duidelijk en overzichtelijk is.

Het CV: tips voor je eigen CV

Een goed CV bestaat uit 2 A4’tjes  Het bestaat uit onderdelen als persoonlijke gegevens,  gevolgde  opleidingen, cursussen en trainingen, werkervaring en overige activiteiten en interesses. Begin jouw CV altijd met de woorden ‘curriculum vitae’.

Persoonlijke gegevens/ Personalia

Noem bij de persoonlijke gegevens alleen informatie als jouw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum. De Burgerlijke staat hoeft tegenwoordig niet meer vermeld te worden op je CV.

Profiel

Tevens is het belangrijk om een profiel te maken in jouw CV. Beschrijf jouw  persoonlijke competenties en waar je naar op zoek bent. Neem een korte,  krachtige, profielschets op in je CV. Hierin kun je aanvullende informatie over jezelf kwijt. Je beschrijft kort jouw positieve eigenschappen, hoe je bent tijdens je werk en hoe je bent in de omgang. Als je het moeilijk vindt om jouw positieve eigenschappen aan te geven kun je aan bekenden vragen waar jij goed in bent.  Jouw profielschets  zegt al veel over jezelf en het is een gedeelte, waarmee  je jezelf kunt onderscheiden als solliciterende mama. Advies daarbij is wel om het zakelijk te houden.

Opleiding

Begin met  je laatst gevolgde opleiding en werk terug naar je eerder gevolgde opleidingen. De recruiter leest heel snel jouw CV en zo leest de recruiter meteen jouw belangrijkste opleidingen. Benoem alle opleidingen vanaf de middelbare school. Ook is het van belang om relevante cursussen en trainingen te vermelden op jouw CV.

Werkervaring

Bij werkervaring geef je jouw meest recente ervaring aan. Benoem alle banen  die relevant zijn voor de vacature zoals uitzendwerk, vrijwilligerswerk, vakantiewerk, bijbanen en stages. Geef  verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden aan die je had of hebt. Probeer de taken zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de vacature waarop je reageert. Verder is het belangrijk om  referenties te vermelden op jouw CV. Een toegevoegde waarde voor jouw CV is als je naast je werkzaamheden ook je  successen aangeeft.

Overige activiteiten en interesses

Bij overige activiteiten vermeldt  je jouw unieke persoonlijke vaardigheden die  relevant zijn. Denk aan: Talenkennis Hobby’s en sporten Computerkennis Rijbewijs Typediploma

Lay – out CV

Verder is het van belang om een balken structuur aan te houden in jouw CV. Jouw CV komt er dan goed  verzorgd  en zakelijk uit te zien. Je kunt een foto toevoegen op je cv, maar dit is niet verplicht. Zorg ervoor dat je foto wel professioneel is.

Versturen van jouw CV

Je kunt het beste je CV als PDF versturen. Dat komt professioneler over en de lay-out blijft gehandhaafd.

Na het versturen van de brief en CV

Het is normaal om binnen drie dagen na jouw sollicitatie een (automatische) ontvangstbevestiging te krijgen. Niets ontvangen? Dan kun je  bellen om te vragen of jouw sollicitatie goed is aangekomen. Heb je wel  een ontvangstbevestiging gekregen, houd dan de verwachte reactietijd in de gaten. Wordt die nergens genoemd? Ook dan kun je even bellen om te vragen wat de procedure is.

Afgewezen?

Je  kunt dan bellen naar het bedrijf met de vraag waarom je  bent afgewezen. Je  kunt daar soms van leren. Verder is van belang dat je blijft geloven in jezelf als moeder en in jouw eigen kracht. Niet opgeven en doorgaan. Solliciteren is vallen en opstaan en net zo lang doorgaan tot je jouw droombaan hebt gevonden. Veel succes! Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.